Trudeau confirmă spusele lui Erdogan despre înregistrările audio de la uciderea jurnalistului Khashoggi: „Discutăm cu aliaţii noştri“

Trudeau confirmă spusele lui Erdogan despre înregistrările audio de la uciderea jurnalistului Khashoggi: „Discutăm cu aliaţii noştri“

Justin Trudeau FOTO Getty Images

Serviciile secrete canadiene au ascultat înregistrările deţinute de turci în legătură cu uciderea jurnalistului saudit Jamal Khashoggi, a spus luni premierul Canadei, Justin Trudeau, adăugând că poartă discuţii cu aliaţii ţării sale asupra măsurilor care vor fi luate în acest caz, transmite Reuters.

Ştiri pe aceeaşi temă

Jamal Khashoggi, un critic al prinţului moştenitor saudit Mohammad bin Salman, a fost ucis în Consulatul saudit de la Istanbul de o echipă trimisă de la Riad. După ce a negat mai multe săptămâni, Arabia Saudită a recunoscut în cele din urmă că jurnalistul a fost ucis în consulat, la 2 octombrie. Totuşi, cadavrul său nu a fost găsit încă.

Preşedintele turc Recep Tayyip Erdogan a declarat sâmbătă că înregistrările audio de la asasinarea lui Khashoggi există, ele fiind trimise Statelor Unite, Franţei, Germaniei şi Marii Britanii.

Întrebat în timpul vizitei de la Paris din acest weekend dacă serviciile de informaţii canadiene au ascultat înregistrările evocate de turci, Trudeau a răspuns „da“. Însă premierul canadian a adăugat că el nu le-a auzit personal.

„Agenţiile canadiene de informaţii au colaborat foarte strâns pe această temă cu serviciile turce, iar Canada a fost informată în legătură cu informaţiile deţinute de Turcia“, a declarat Trudeau într-o conferinţă de presă.

El a mai spus că a vorbit cu Erdogan despre acest caz la sfârşitul săptămânii trecute, la Paris.

„Discutăm cu aliaţii noştri asupra următorilor paşi în privinţa Arabiei Saudite“, a subliniat premierul Canadei, potrivit Reuters.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: