Tribul insular care-l consideră zeu pe prinţul Philip. Membrii săi vor organiza un ritual de jelire

Tribul insular care-l consideră zeu pe prinţul Philip. Membrii săi vor organiza un ritual de jelire

Credinţa locuitorilor ar putea continua cu prinţul Charles, care a vizitat cel mai recent Vanuatu în 2018 FOTO EPA - EFE

Un trib din statul insular îndepărtat Vanuatu, care l-a considerat un zeu pe prinţul Philip, soţul reginei Elisabeta a II-a a Marii Britanii, va organiza un ritual de jelire şi dansuri ceremoniale pentru a marca decesul acestuia, a declarat un expert citat sâmbătă de DPA/PA Media. Ducele de Edinburgh a încetat din viaţă, vineri, la vârsta de 99 de ani.

Ştiri pe aceeaşi temă

Grupul, care trăieşte în satele de pe insula Tanna din fosta colonie anglo-franceză, îl venera pe ducele de Edinburgh, despre care credea că este o reîncarnare a unui războinic străvechi care a părăsit insula pentru a lupta într-un război, conform Agerpres.

Potrivit credinţei tribului din Yaohnanen şi din satele din jur, pentru care tradiţiile spirituale sunt deosebit de importante, liderul luptătorilor urma să revină în insule însoţit de o soţie albă, bogată. 
 
Kirk Huffman, o autoritate în aşa-numitul cult "Mişcarea prinţului Filip", a declarat pentru Daily Telegraph: "Îmi imaginez că vor avea loc unele jeliri ritualice, unele dansuri speciale". 
 
Huffman a declarat că în cadrul acestor ritualuri "bărbaţii vor bea kava (o infuzie din rădăcina unei plante de ardei), cheia deschiderii uşii către lumea intangibilă". 
 
"Pe Tanna nu se bea ca mijloc de îmbătare. Se conectează lumea materială cu lumea imaterială", a explicat expertul. 
 
Credinţa locuitorilor ar putea continua cu prinţul Charles, care a vizitat cel mai recent Vanuatu în 2018, a adăugat el. 
 
În timpul vizitei, prinţul de Wales l-a întâlnit pe Jimmy Joseph, din satul Yaohnanen, cu ocazia unui tur al ţării, cunoscută anterior sub numele de New Hebridies. 
 
Potrivit sursei citate, prinţul i-ar fi strâns cu căldură mâna lui Joseph, atunci când i-a fost oferit un dar. Iar cu această ocazie, Joseph ar fi declarat: "I-am oferit un baston pentru tatăl său, realizat de mâinile celor din "Mişcarea prinţului Filip". I-am spus că mulţi oameni din mişcare au murit, dar mai sunt unii rămaşi în viaţă. Prinţul a replicat că va transmite mesajul personal".

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările