Student împuşcat de un poliţist pe stradă, în Congo. Tânărul a fost acuzat că nu purta mască

Student împuşcat de un poliţist pe stradă, în Congo. Tânărul a fost acuzat că nu purta mască

Foto Unsplash.com

Un student a fost ucis sâmbătă în Kinshasa, capitala Republicii Democratice Congo (RDC), de un poliţist care l-a acuzat că nu purta mască în timp ce filma pe stradă, au declarat mai mulţi martori şi presa. Congo se confruntă cu un al treilea val de COVID-19, scrie Agerpres.

Ştiri pe aceeaşi temă

„Colegul nostru Honore Shama, student la Facultatea de Litere a Universităţii din Kinshasa, realiza o filmare în cadrul stagiului său de practică în comedie. Un poliţist i-a cerut să poarte masca în timpul filmării", a declarat Patient Odia, colegul său care a asistat la incident, potrivit AFP, preluată de Agerpres.

„În pofida explicaţiilor sale şi după ce i-a arătat masca, poliţistul, supărat că aştepta mai degrabă să primească bani, l-a acuzat că opune rezistenţă şi l-a împuşcat de la mică distanţă", a adăugat el.

Mai multe mărturii au fost prezentate de Top Congo, un post de radio cunoscut din RDC, dar şi de alte instituţii de presă.

Generalul Sylvano Kasongo, şeful poliţiei din Kinshasa, a spus că poliţia a arestat doi angajaţi ai instituţiei prezenţi în timpul incidentului provocat de colegul iresponsabil care a fugit de la locul faptei. Căutările continuă pentru a găsi vinovatul.

În RDC este obligatorie purtarea măştii, sub sancţiunea unei amenzi de 5 dolari. În Kinshasa, poliţiştii au fost acuzaţi în mod repetat de faptul că au un comportament abuziv şi că încasează banii din amenzi fără a elibera chitanţele.

De la începutul pandemiei, în martie 2020, în RDC s-au înregistrat 47.786 de cazuri şi 1.021 de decese, potrivit statisticilor autorităţilor sanitare publicate vineri.

Începând cu 10 iulie, vaccinarea a fost suspendată în ţară, deoarece stocul disponibil de vaccin AstraZeneca a depăşit data de expirare.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările