Primul teritoriu din lume care a interzis căsătoria între persoane de acelaşi sex după ce a aprobat-o

Primul teritoriu din lume care a interzis căsătoria între persoane de acelaşi sex după ce a aprobat-o

O plajă din Bermude FOTO EPA-EFE

Arhipelagul Bermude, situat în inima Oceanului Atlantic, a devenit primul loc din lume unde căsătoria între persoane de acelaşi sex a fost legalizată, apoi abrogată.

Ştiri pe aceeaşi temă

Guvernatorul Insulelor Bermude, John Rankin, un teritoriu autonom din Regatul Unit, a aprobat miercuri abrogarea legii care permitea căsătoria între persoane de acelaşi sex.

Potrivit autorităţilor din Bermude, măsura a fost luată în scopul de a găsi un echilibru între majoritatea conservatoare de pe arhipelag şi „deciziile tribunalelor europene“.

Autorităţile din Bermude vor recunoaşte drepturile cuplurile formate din persoane de acelaşi sex, dar vor mai permite de-acum încolo numai căsătoria între un bărbat şi o femeie.

Partenerii de acelaşi sex care s-au căsătorit în virtutea fostei legi nu îşi vor schimba statutul dacă nu divorţează şi vor putea realiza doar parteneriate civile.

Asociaţiile pentru apărarea persoanelor LGTB au denunţat noua lege, afirmând că acum acestea se simt cetăţeni de „a doua casă“.

„Sunt dezamăgit. Este nedrept“, a spus Joe Gibbons, un localnic în vârstă de 64 de ani. El a criticat atitudinea Guvernului britanic de a nu se implica în acest caz.

Potrivit presei britanice, Boris Johnson, ministrul de Externe, a considerat că nu este adecvat să intervină pentru a opri adoptatea noii legi.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările