Preşedintele Braziliei sfidează măsurile anti-coronavirus şi vizitează o piaţă. Twitter îi şterge postările

Preşedintele Braziliei sfidează măsurile anti-coronavirus şi vizitează o piaţă. Twitter îi şterge postările

Jair Bolsonaro FOTO EPA-EFE

Preşedintele brazilian Jair Bolsonaro a vizitat duminică o piaţă de la periferia capitalei Brasilia pentru a transmite mesajul că economia ţării sale nu trebuie să se oprească parţial în pofida răspândirii coronavirusului.

Ştiri pe aceeaşi temă

Această atitudine a lui Bolsonaro este criticată cu tărie de către o parte a clasei politice braziliene, guvernatori, medici şi chiar de către ministrul Sănătăţii Luiz Henrique Mandetta, care şi-a reiterat sâmbătă opoziţia faţă de adunările publice.

La Taguatinga, o suburbie săracă a Brasiliei, Jair Bolsonaro a vizitat o piaţă destul de aglomerată. El a vorbit acolo cu un vânzător de produse din carne.

„Trebuie să muncim. Există morţi, dar Dumnezeu decide. Noi nu putem să ne oprim”, a declarat vânzătorul într-un filmuleţ difuzat pe conturile preşedintelui brazilian pe reţelele de socializare. „Dacă nu murim de boală, murim de foame”, continuă el.

Twitter a eliminat două dintre postările lui Bolsonaro, apreciind că încalcă recomandările de sănătate şi regulile sale pentru perioada coronavirusului.

Sâmbătă, un tribunal federal din Brazilia i-a interzis lui Bolsonaro să difuzeze mesaje care contravin recomandărilor de sănătate decise la nivel local în vederea combaterii epidemiei de coronavirus.

Jair Bolsonaro insistă că brazilienii trebuie să continue să muncească pentru a-şi câştiga existenţa, dar să-şi ia în acelaşi timp precauţii să nu se contamineze cu coronavirusul SARS-CoV-2, care provoacă boala covid-19. El i-a certat pe factorii locali de decizie care au luat măsuri de izolare, precum închiderea activităţilor comerciale neesenţiale şi interzicerea adunărilor publice, inclusiv de natură religioasă.

Coronavirusul SARS-CoV-2 a infectat 4.256 de persoane în Brazilia, dintre care 136 au murit.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: