Premierul israelian pus într-o lumină proastă de fiul său la ieşirea dintr-un bar de striptease

Premierul israelian pus într-o lumină proastă de fiul său la ieşirea dintr-un bar de striptease

Benjamin Netanyahu ;i fiul s[u Yair

Relaţiile de afaceri ale premierului israelian Benjamin Netanhayu au fost date în vileag, fără să vrea, de fiul său, Yair, pe când ieşea dintr-un bar de striptease.

Ştiri pe aceeaşi temă

Al doilea canal de televiziune israelian a difuzat luni seara o înregistrare audio a unei conversaţii din 2015 între fiul premierului israelian, Yair Netanyahu şi unul dintre prietenii săi, fiul lui Kobi Maimon, unul dintre cei mai bogati oameni din Israel.
 
Yair Netanyahu şi Nir Maimon, aparent beţi, se aflau într-o maşină cu un alt tânăr, Roman Abramov, care lucrează în Israel pentru miliardarul australian James Packer, ca şofer şi o gardă de corp, potrivit postului de televiziune citat.
 
Provenienţa înregistrării nu este cunoscută, însă nimeni, nici chiar Yair Netanyahu, nu i-a contestat autenticitatea. În această întregistrare, Yair Netanyahu vorbeşte despre striperi şi prostituate în limbaj vulgar, dar din ea ar reieşi şi o eventuală afacere.
 
„Tatăl meu te-a ajutat să câştigi 20 de miliarde de dolari , îmi poţi da 400 de şekeli (moneda israeliană)“, îi spune Yair Netanyahu lui Nir Maimon.
 
Fiul premierului se referă în mod evident la un acord important pentru exploatarea câmpurilor de gaze descoperite în Marea Mediterană în apele Israelului. Tatăl lui Nir Maïmon este acţionar majoritar în Isramco, una dintre companiile care operează aceste câmpuri de gaze, notează AFP.
 
Remarcile lui Yair Netanyahu sunt făcute publice într-un moment în care tatăl său arătat cu degetul pentru pentru relaţiile sale cu personalităţi bogate. Într-una dintre investigaţiile împotriva sa, Netanyahu este suspectat că a primit ilegal cadouri de la astfel de personalităţi, inclusiv de la  australianul James Packer şi de la producătorul de la Hollywood, Arnon Milchan.
 
Yair Netanyahu, de 26 de ani, şi-a cerut scuze, spunând că se afal sub influenţa alcoolului şi că „acele cuvinte nu ar fi trebuit să fie rostite".
 
În ceea ce priveşte declaraţiile cu banii, Yair a precizat într-un comunicat de presă că „a fost o glumă şi oricine are simţul umorului şi-ar fi dat imediat seama de acest lucru". 
 
Liderul Partidului Muncii Avi Gabbay a calificat înregistrarea drept , "o nouă pată asupra tranzacţiei cu gaze".
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: