Povestea unui bărbat din Tonga care a înotat 27 de ore, după ce a fost luat de tsunami. Internauţii l-au numit „Aquaman din viaţa reală”

Povestea unui bărbat din Tonga care a înotat 27 de ore, după ce a fost luat de tsunami. Internauţii l-au numit „Aquaman din viaţa reală”

Foto Twitter

Un bărbat în vârstă de 57 de ani, din Tonga,  este considerat „Aquaman din viaţa reală” după ce a spus că a înotat 27 de ore. Acesta a fost luat de valuri în timpul tsunami-ului devastator de sâmbătă, notează Reuters.

Lisala Folau este unul dintre cele 60 de persoane care locuiau pe mica insulă izolată Atata, care a fost distrusă aproape în totalitate de tsunami-ul ce a lovit statul Tonga. 

Folau a declarat pentru un post de radio că îşi văruia casa în momentul în care valurile au ajuns în sufrageria lui. 

Pentru a scăpa, bărbatul s-a urcat într-un copac, dar când a coborât, a fost luat pe sus de un alt val mare, a povestit el. 
 

„Am plutit, purtat dintr-o parte în alta de valurile mari care continuau să vină", a spus el.

Folau a mai spus că a continuat să plutească şi a reuşit să înoate 7,5 kilometri până la insula principală Tongatapu, ajungând la ţărm 27 de ore mai târziu, duminică, în jurul orei 22.00.

Reuters precizează că nu a reuşit să îl contacteze pe Folau ca să poată verifica spusele lui.

Povestea eroismului lui Folau a ajuns virală pe Facebook, iar internauţii l-au nimit „Aquaman din viaţa reală”, făcând referire la celebrul personaj de benzi desenate şi filme.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările