Papa Francisc: Respectaţi statutul Ierusalimului!

Papa Francisc: Respectaţi statutul Ierusalimului!

Papa Francis la Zidul Pl\ngerii din Israel

Papa Francisc a cerut ca statutul oraşului sfânt să fie respectat, precizând că noi tensiuni în Orientul Mijlociu ar inflama şi mai mult conflictele la nivel mondial, solicitarea venind cu câteva ore înainte ca Donald Trump să anunţe oficial că SUA va recunoaşte Ierusalimul ca fiind capitala Israelului.

Ştiri pe aceeaşi temă

La sfârşitul audienţei generale săptămânale, Suveranul Pontif a făcut apel către toate părţile implicate să respecte rezoluţiile ONU în ceea ce priveşte Ierusalimul.
 
„Fac un apel din toată inima ca toată lumea să se angajeze să respecte statutul oraşului, în conformitate cu rezoluţiile ONU. Nu pot să tac şi să nu vorbesc despre îngrijorarea profundă pe care mi-o creează situaţia din ultimele zile”, a declarat Papa.
 
Suveranul pontif a precizat că speră ca „înţelepciunea şi prudenţa să se impună pentru a nu adăuga alte tensiuni într-un peisaj global care este deja marcat de atât de multe conflicte dure”.
 
Înainte să facă aceste comentarii, Papa s-a întâlnit în privat cu un grup de palestinieni care erau implicaţi într-o vizită inter-religioasă la Vatican. „Tărâmul Sfânt este prin excelenţă un spaţiu al dialogului între Dumnezeu şi omenire”, le-a spus Papa Francisc.
 
Cu câteva ore înainte ca Donald Trump să anunţe oficial că SUA va recunoaşte Ierusalim ca fiind capitala Israelului.
 
citeste totul despre: