Noi detalii macabre în cazul Khashoggi. Ce s-a întâmplat cu trupul jurnalistului ucis în consulatul saudit de la Istanbul

Noi detalii macabre în cazul Khashoggi. Ce s-a întâmplat cu trupul jurnalistului ucis în consulatul saudit de la Istanbul

Jamal Khashoggi Foto: AFP

Asasinii jurnalistului saudit disident Jamal Khashoggi, ucis pe data de 2 octombrie în interiorul consulatului Arabiei Saudite din Istanbul, s-au debarasat de corpul său aruncându-l în canalizare după ce l-au dizolvat în acid, a relatat sâmbătă cotidianul turc „Sabah“, citat de AFP.

Ştiri pe aceeaşi temă

Analiza unor probe prelevate din sistemul de canalizare al reşedinţei consulului saudit din Istanbul a permis detectarea unor urme de acid, a scris cotidianul proguvernamental, dar fără a cita surse.
 
Anchetatorii sunt de părere că trupul lui Khashoggi, colaborator al cotidianului american „Washington Post“ şi care avea o atitudine critică la adresa puterii de la Riad, a fost dizolvat în acid şi, după ce s-a obţinut o consistenţă destul de lichidă, autorii crimei au deversat-o în canalizare, a adăugat „Sabah“.
 
Jamal Khashoggi a fost asasinat pe 2 octombrie de către un comando saudit în interiorul consulatului Arabiei Saudite din Istanbul, unde a mers pentru a obţine o serie de acte necesare căsătoriei sale cu logodnica sa, care are cetăţenie turcă. 
 
După ce în primă fază au negat vehement asasinatul, autorităţile saudite au afirmat în cele din urmă că jurnalistul a fost ucis în cursul unei operaţiuni „neautorizate“ de către Riad. 
 
Însă, într-un articol publicat pe 2 noiembrie de către cotidianul „Washington Post“, preşedintele turc, Recep Tayyip Erdogan, a acuzat „cele mai înalte eşaloane ale guvernului saudit“ că au comandat asasinarea jurnalistului. Totuşi, liderul de la Ankara l-a exclus pe Regele Salman.
 
Presa turcă apropiată puterii şi responsabili turci care s-au exprimat sub protecţia anonimatului nu au încetat să spună că în asasinat este implicat prinţul moştenitor saudit, Mohammed Bin Salman.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: