Prima infracţiune în spaţiu: NASA anchetează acuzaţiile aduse la adresa unei astronaute

Prima infracţiune în spaţiu: NASA anchetează acuzaţiile aduse la adresa unei astronaute

FOTO AFP

NASA a deschis o anchetă pentru ceea ce ar putea fi prima infracţiune comisă în spaţiu, a anunţat, sâmbătă, New York Times, relatează AFP.

Ştiri pe aceeaşi temă

Astronauta Anne McClain este acuzat de uzurpare de identitate şi acces nepermis la datele financiare ale soţiei sale în timp ce se afla pe Staţia Spaţială Internaţională (ISS), unde este pentru o misiune de şase luni.

Fosta soţie, Summer Worden, a depus plângere la Comisia Federală a Comerţului (FTC), după ce a aflat că Anne McClain a accesat contul lor bancar comun, fără acceptul ei. Şi familia lui Summer Worden a depus plângere la inspecţia generală a NASA, conform New York Times.

Avocatul lui Anne McClain a spus că aceasta nu a comis nicio infracţiune şi a accesat conturile bancare pentru a supraveghea cheltuielile, lucru pe care îl făcea şi în timpul relaţiei.

Potrivit New York Times, anchetatorii NASA le-au contactat pe cele două femei.

Summer Worden a precizat că FTC nu a răspuns la acuzaţia privind uzurparea de identitate, dar un anchetator special precum şi inspecţia generală a NASA examinează acuzaţiile.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: