Desigur, puteţi vedea imaginile şi pe site-ul World Press Photo. Meditaţia, singur sau împreună, în faţa dramaticelor imagini este, însă, un semn de respect - inclusiv, sau mai ales, faţă de propria persoană.       

Cu alte cuvinte:

Cea mai importantă expoziţie de fotojurnalism la nivel global, World Press Photo, a fost lansată oficial în Bucureşti pe 10 mai 2013, în prezenţa unor personalităţi din mediul cultural, social şi politic din ţară şi din străinătate.

Expoziţia, organizată de Fundaţia Eidos, va fi deschisă până pe 26 mai 2013, în Piaţa Universităţii din Bucureşti, între orele 11.00 – 21.00.

Aparte:

Mai are cineva imagini cu Piaţa Universităţii dinainte să fie transformată în prezentul deşert de beton? Oraşele ai căror locuitori au un grad avansat spre normal de respect de sine taxează, descurajant, intrarea automobilelor în zona centrală. Oraşul e pentru oameni, nu pentru maşini!

Bucureştiul s-a mai dotat, însă, cu un dezastru urbanistic tip Casa Poporului. Iar de data asta nu mai e din cauza lui Ceauşescu, ci a lui Oprescu. Celebra Piaţă a Universităţii a devenit de ocolit - în afara unor asemenea întâmplări de la suprafaţă.