Marea Britanie pompează 100 miliarde de lire în economie

Guvernatorul Băncii Angliei şi ministrul britanic de Finanţe au anunţat măsuri ce au rolul de a preveni o criză a creditelor care ar împinge economia britanică şi mai mult în recesiune, în condiţiile şocurilor financiare provenite din zona euro.

Ştiri pe aceeaşi temă

Guvernatorul Mervyn King şi ministrul de Finanţe George Osborne au spus că Banca şi Trezoreria lucrează la o operaţiune cu lichidităţi - un program de "finanţare pentru împrumuturi"- care ar furniza băncilor private finanţare ieftină în schimbul unui angajament de a acorda împrumuturi ieftine întreprinzătorilor şi familiilor.

Mervyn King a spus că speră ca programul să intre în funcţiune "în câteva săptămâni". Reprezentanţii Trezoreriei britanice spun că măsura va creşte cu 5% fluxurile anuale de împrumuturi acordate agenţilor economici .

Guvernatorul Băncii Angliei afirmă că situaţia economică din zona euro a creat un "nor negru" asupra sistemului financiar şi a produs o "incertitudine extremă" care a mărit costurile de finanţare ale băncilor, afectând foarte mult împrumuturile acordate economiei reale.

Cei doi oficiali au afirmat că guvernul britanic şi Banca Angliei nu vor sta deoparte, privind cum criza zonei euro afectează economia britanică.
Ministrul de Finanţe Britanic a spus că sprijină o uniune bancară a zonei euro, dar a reiterat promisiunea sa că Marea Britanie nu va intra într-o astfel de uniune.


Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările