Mahmoud Abbas dă un ultimatum Israelului în privinţa retragerii din teritoriile palestiniene

Mahmoud Abbas dă un ultimatum Israelului în privinţa retragerii din teritoriile palestiniene

Mahmoud Abbas FOTO EPA-EFE

Preşedintele Autorităţii Naţionale Palestiniene (ANP), Mahmoud Abbas, a acordat vineri Israelului un an pentru a se retrage din teritoriile palestiniene ocupate, ameninţând că, altfel, nu va mai recunoaşte statul evreu în graniţele din 1967, transmite AFP, citat de Agerpres.

Ştiri pe aceeaşi temă

 Israelul "are un an (la dispoziţie) pentru a se retrage din teritoriile palestiniene ocupate în 1967, inclusiv din Ierusalimul de Est.
 
Suntem gata să lucrăm în acest an pentru a delimita graniţele şi pentru a rezolva toate chestiunile legate de statutul final" al celor două state viitoare, Israel şi Palestina, a asigurat el.
 
Dacă nu reuşim, atunci ce rost are să menţinem recunoaşterea Israelului pe baza graniţelor din 1967?" a spus preşedintele Abbas la în discursul virtual adresat Adunării Generale a ONU solicitând secretarului general Antonio Guterres să convoace o conferinţă de pace internaţională.
 
Israelul a respins imediat cererile liderului palestinian.
 
„Demonstrează încă o dată că nu mai reprezintă nimic", a reacţionat ambasadorul israelian la ONU, Gilad Erdan, la discursul preşedintelui ANP.
 
Procesul de pace internaţional vizând ajungerea la "soluţia cu două state" este blocat de mai mulţi ani, aminteşte France Presse.
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările