Israelul îşi închide complet graniţele pentru a limita răspândirea noii variante Omicron

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO EPA-EFE
FOTO EPA-EFE

Israelul a anunţat că va interzice intrarea tuturor străinilor în ţară şi va reintroduce sistemul de urmărire telefonică pentru a limita răspândirea noii variante de coronavirus, Omicron. Aceasta a fost detectată pentru prima dată în Africa de Sud şi se presupune că ar fi mai contagioasă decât Delta, informează Reuters, citat de Hotnews.

Decizia a fost anunţată după o şedinţă de 3 ore, care a avut loc sâmbătă seara. Măsura va fi valabilă 14 zile.

Israelul este prima ţară care îşi închide graniţele pentru a limita răspândirea variantei Omicron a virusului. Până acum ţara are un singur caz de îmbolnăvire cu această variantă şi alte 6 sunt suspecte.

Italia, Marea Britanie, Germania şi Cehia au confirmat primele cazuri de infectare cu noua variantă de coronavirus Omicron, după ce vineri a fost înregistrat primul caz pe teritoriu european în Belgia.

Totodată, 61 de persoane care au ajuns la Amsterdam din două curse din Africa de Sud au fost testate pozitiv pentru COVId-19. Autorităţile olandeze au anunţat că fac analize suplimentare pentru a vedea dacă vreunul din cazuri are legătură cu noua variantă.

Şi în Danemarca au fost depistate două cazuri suspecte de contaminare cu noua tulpină Covid-19. De asemenea, creşte numărul ţărilor care impun restricţii unor ţări africane, de teama extinderii noii variante.

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite