UPDATE Iranul a confiscat o navă care se îndrepta către Emiratele Arabe Unite

UPDATE Iranul
a confiscat o navă care se îndrepta către Emiratele Arabe Unite

Navă a Gardienilor Revoluţiei FOTO EPA

Gardienii Revoluţiei, armata de elită a regimului de la Teheran, a confiscat o navă suspectată contrabandă cu păcură şi i-a arestat pe cei 11 membri ai echipajului acesteia, în apropierea unui important culoar de navigaţie a petrolierelor din Strâmtorii Ormuz, a anunţat luni un post iranian de televiziune, preluat de AFP.

Ştiri pe aceeaşi temă

O patrulă navală a Gardienilor Revoluţiei a interceptat nava, care transporta 250.000 de litri de păcură, potrivit acestui post de televiziune, care citează un general iranian.

„Acest vas naviga din Bandar Lengeh spre apele Emiratelor Arabe Unite (EAU) înainte de a fi reţinut la 20 de mile (32 de kilometri, n. red.) est de insula Grande Tomb“, a declarat generalul de brigadă Ali Ozmayi.

El nu a dat detalii despre naţionalitatea membrilor echipajului.

Este a doua confiscare de acest gen de la începutul lunii septembrie. La 7 septembrie, un vas suspectat de contrabandă cu carburant a fost reţinut în Strâmtoarea Ormuz, iar cei 12 membri ai echipajului său, filipinezi, au fost arestaţi, precizează AFP.

Acest ultim incident survine pe fondul unui nou atac cu drone împotriva unor instalaţii petroliere din Arabia Saudită.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: