Dezbatere Historia LIVE. A început noul Război Rece?

Dezbatere Historia LIVE. A început noul Război Rece?

FOTO 123 RF

În aceste zile, România îşi defineşte Strategia Naţională de Apărare pentru următorii ani într-un mediu de securitate mult mai complicat decât la momentul elaborării precedentei Strategii. Pandemia provocată de noul coronavirus „a accelerat” istoria şi a adus ameninţări suplimentare.

Lumea se află în competiţia acerbă dintre superputeri, în timp ce  economia mondială a suferit o criză fără precedent provocată de pandemie. Statele Unite şi China sunt angajate în lupta geopolitică, Rusia îşi continuă politicile ameninţătoare la adresa Occidentului, iar Uniunea Europeană a dezvăluit un plan financiar de proporţii gigantice pentru salvarea economiilor ţărilor membre, dar şi a proiectului european în sine.

Cum se pregăteşte România? Cum arată noua lume în care am intrat?

Discutăm la Dezbaterile Historia, începând cu ora 12.00 împreună cu profesorul Iulian Fota, fost consilier prezidenţial pentru probleme de securitate naţională, într-o emisiune moderată de Ion M.Ioniţă, redactor-şef Historia.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: