„Camaradul Credincios“, avionul de luptă fără pilot, a trecut cu succes testul de zbor. Ce ţară îl va folosi VIDEO

„Camaradul Credincios“, avionul de luptă fără pilot, a trecut cu succes testul de zbor. Ce ţară îl va folosi VIDEO

Loyal Wingman , avionul fara pilot construit în Australia de Boeing

Boeing şi Forţele Aeriene australiene au anunţat marţi că au finalizat primul test de zbor cu un avion de luptă fără pilot, conceput să funcţioneze conectat cu aeronave cu echipaj, relatează Reuters.

Ştiri pe aceeaşi temă

„Loyal Wingman” (Camaradul Credincios), primul avion militar proiectat şi fabricat în Australia în mai mult de 50 de ani, a zburat sub supravegherea unui pilot de test Boeing care îl monitoriza de la o staţie de control de la sol.
 
Guvernul australian a investit 31 de milioane de dolari în dezvoltarea aparatului, despre care Boeing a spus că ar putea fi personalizat pentru alţi clienţi.
 
Loyal Wingman are o lungime de 11,6 metri, are o rază de acţiune de 2.000 mile marine (3.704 km) şi poate transporta arme sau poate acţiona ca un scut pentru a proteja avioanele de luptă cu echipaj.
 
La bordul său este instalat un ansamblu de senzori, care îi permit să zboare autonom. 
 
Noua aeronavă va avea ca misiune principală culegere de informaţii, supraveghere şi recunoaştere. Loyal Wingman va fi capabil să zboare semi-autonom şi de asemenea să fie controlat fie de la bordul unei aeronave aflate în apropiere sau de la o staţie de control aflată la sol. Avioanele fără pilot au potenţialul de a acţiona ca multiplicatori de forţe pentru aeronavele cu echipaj, îndeplinind sarcini prea periculoase care a putea pune în pericol viaţa piloţilor. 
 
Înarmata sau nu, drona Loyal Wingman va fi capabilă să îndeplinească o varietate de misiuni. De exemplu, ar putea zbura înaintea unui grup de avioane de vânătoare cu pilot, identificând radarele şi sistemele de rachete aflate la sol, pentru a evita ca avioanele să fie interceptate.
 
Contractorii de apărare investesc din ce în ce mai mult în tehnologie autonomă, în condiţiile în care militarii din întreaga lume caută modalităţi mai ieftine şi mai sigure de a-şi maximiza resursele.
 
Marea Britanie a semnat în ianuarie un contract de 30 de milioane lire sterline (42 milioane dolari) cu Spirit AeroSystems pentru un tip similar de aeronavă fără pilot care va avea un zbor de încercare în următorii trei ani.
 
În timpul zborului de test în Australia, Loyal Wingman a decolat singur înainte de a zbura pe un traseu prestabilit la viteze şi altitudini diferite pentru a verifica funcţionalitatea şi a demonstra performanţa designului.
 
Primul Loyal Wingman este folosit ca bază pentru sistemul de echipare Airpower al Boeing, un serviciu dezvoltat pentru diferiţi clienţi globali. Boeing a declarat că sunt în curs de dezvoltare a altor avioane Loyal Wingman şi alte zboruri sunt programate pentru sfârşitul acestui an.
 
Guvernul australian a spus marţi că va investi încă 89 de milioane de dolari, pentru alte trei astfel de aparate, cu scopul de a crea echipe tactice împreună cu avioane pilotate.
 
În timpul testului din Australia, Loyal Wingman a decolat singur şi a efecutat zborul pe o rută predeterminată, cu viteze diferite şi cu schimbări de altitudine pentru a verifica funcţionalitatea şi a demonstra performanţele aparatului.
 
Boeing a spus că până la 16 aeronave Loyal Wingman pot fi puse în echipa unui avion cu pilot pentru misiuni militare.
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările