Întâlnirea grupului Bilderberg din 2019: cine participă şi ce este pe agendă

Întâlnirea
grupului Bilderberg din 2019: cine participă şi ce este pe agendă

Jared Kushner va participa la reuniunea grupului Bilderberg de anul acesta FOTO EPA-EFE

Întâlnirea din 2019 a grupului Bilderberg va avea loc la Hotelul Montreux Palace, din oraşul elveţian Montreux, săptămâna aceasta, de joi până duminică.

Ştiri pe aceeaşi temă

Bancheri, prim-miniştri, directori şi experţi în securitate se vor întâlni anul acesta în Elveţia pentru a discuta despre o gamă largă de probleme, inclusiv Rusia, ameninţările cibernetice şi Brexitul. Peste 100 de reprezentanţi din 23 de ţări, printre care şi diplomatul Henry Kissinger, guvernatorul Băncii Angliei, Mark Carney, fostul director CIA, David Petraeus, şi Regele Olandei. De asemenea, consilierul şi ginerele preşedintelui Donald Trump, Jared Kushner, va participa la reuniunea din acest an. 
 
Înfiinţată în 1954, întâlnirea grupului Bilderberg a fost concepută pentru a încuraja îmbunătăţirea relaţiilor dintre Statele Unite şi Europa. Reuniunea anuală este considerată secretă pentru că invitaţii nu au voie să dezvăluie nimic din ceea ce se discută. Întrunirea atrage deseori protestatari şi adepţi ai teoriilor conspiraţioniste, care consideră că grupul Bilderberg controlează lumea. 

Jurnalistul britanic Jon Ronson a scris o carte despre Grupul Bilderberg, intitulată „Ei“ şi un fost parlamentar conservator din Marea Britanie, Denis Healey, care a fost cofondatorul grupului, i-a spus: „Bilderberg este cel mai folositor grup internaţional la care am participat vreodată. Confidenţialitatea i-a ajutat pe oameni să vorbească sincer şi fără frica unor repercusiuni“.
 
Printre cei care şi-au confirmat prezenta se mai numără şi Secretarul General al NATO, Jens Stoltenberg, CEO-ul Microsoft, Satya Nadella şi fostul CEO Google Eric Schmidt.
Pe site-ul oficial al Întâlnirii Bilderberg scrie că toate costurile întâlnirilor sunt acoperite în întregime din fonduri private.
 
Potrivit unui cotidian elveţian, secretarul de Stat Mike Pompeo va participa la întâlnire, deşi şeful Departamentului de Stat al SUA nu este pe lista oficială, publicată marţi. Sursa citată susţine că Pompeo va purta o discuţie despre Iran cu ministrul elveţian de Finanţe Ueli Maurer. SUA nu au o relaţie diplomatică oficială cu Iranul, Elveţia reprezentând interesele americane în această ţară.
 
Printre temele incluse în discuţiile din acest an se mai numără şi schimbările climatice, China, Rusia, viitorul capitalismului şi folosirea reţelelor de socializare ca arme. 
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările