Încă o demisie la nivel înalt în Egipt

Încă o demisie la nivel înalt în Egipt

Egiptenii au sărbătorit cu focuri de artificii înlăturarea lui Morsi de la putere. FOTO: Reuters

Procurorul general egiptean a anunţat vineri că va demisiona, la doar câteva zile de la reinstaurarea lui în funcţie, invocând posibile conflicte de interese în viitoarele instrumentări de dosare, potrivit unui comunicat al serviciului său de presă.

Ştiri pe aceeaşi temă

Abdel Meguid Mahmoud, care a fost numit în această funcţie în timpul lui Hosni Mubarak, a fost demis în noiembrie 2012 de preşedintele Mohamed Morsi.
 
El a fost repus în funcţie în această săptămână, în urma unei decizii juridice.
 
După câteva săptămâni de relativ calm la Cairo, manifestaţiile de masă au reînceput duminică la o scară nemaivăzută din 2011, atunci când a început Primăvara Arabă. 
 
Aproximativ 14 milioane de protestanţi au ieşit acum pe străzi şi cer înlăturarea de la putere a Frăţiei Musulmane, grupare ce a funcţionat clandestin până la răsturnarea regimului totalitarist condus de Hosni Mubarak.
 
Egiptenii aşteaptă acum organizarea de alegeri prezidenţiale anticipate, care vor avea loc cel mai devreme peste şase luni. Până atunci puterea rămâne în mâinile armatei, care se va ocupa în acest interval de continuarea procesului de tranziţie către democraţie şi de organizare alegerilor pentru un nou preşedinte. 
 

Citeşte mai multe:


Pe fondul unor manifestări în masă de contestare, preşedinţia egipteană se declară „deschisă unui dialog naţional“

Preşedinţia egipteană a apreciat că dialogul este singura modalitate de a scoate ţara din criză, în timp ce zeci de mii de egipteni manifestează duminică în Piaţa Tahrir, la Cairo, reclamând plecarea de la putere a preşedintelui islamist Mohamed Morsi, relatează AFP.


Generalul Abdel-Fattah al-Sissi arbitrează confruntarea dintre preşedintele Morsi şi opoziţia din Egipt

Cu ocazia Zilei Naţionale a ţării sale, doamna Laila Bahaa El-Din, ambasadoarea Republicii Arabe Egipt, la Bucureşti, a oferit vineri o recepţie. Atmosfera a fost sobră. Gazdele erau îngrijorate de evoluţia situaţiei politice interne, marcată de evenimente ce pot avea un final imprevizibil.


Mii de egipteni s-au adunat în Piaţa Tahrir pentru a cere demisia preşedintelui Morsi. Astăzi sunt anunţate proteste de masă în toată ţara

Mii de egipteni s-au adunat în Piaţa Tahrir din Cairo, în aşteptarea protestelor de masă programate pentru acest sfârşit de săptămână cu scopul de a- forţa pe preşedintele Mohamed Morsi să plece de la putere.


Proteste în Egipt:  Opoziţia anunţă că petiţia privind demisia lui Morsi a fost semnată de 22 de milioane de egipteni

Organizatorii campaniei Tamarrod (rebeliune, în arabă), care reclamă demisia preşedintelui islamist egiptean Mohamed Morsi, au anunţat sâmbătă că petiţia lor a fost semnată de peste 22 de milioane de persoane, relatează AFP.

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările