Uniunea Europeană extinde cu şase luni sancţiunile economice împotriva Rusiei

Uniunea Europeană extinde cu şase luni sancţiunile economice împotriva Rusiei

Miniştrii europeni de Externe au extins oficial, luni, până la sfârşitul lui ianuarie 2016 sancţiunile economice introduse ca răspuns la rolul destabilizator al Rusiei în estul Ucrainei, se arată într-un comunicat oficial.

Ştiri pe aceeaşi temă

Această măsură intervine în urma unui acord de principiu la consiliul european din martie, când liderii UE au legat durata acestor sancţiuni de implementarea completă a acordurilor de la Minsk.
 
Sancţiunile, care ar fi urmat să expire la sfârşitul lui iulie, au fost extinse până la 31 ianuarie.
 
Sâmbătă, şeful administraţiei prezidenţiale, Serghei Ivanov, a denunţat aceste sancţiuni, estimând că ele au adus Uniunii Europene pierderi de 100 de miliarde de euro şi "200.000 de locuri de muncă".
 
Acest măsuri restrictive au fost impuse în iulie 2014 şi consolidate în septembrie. Ele vizează unele schimburi cu Rusia în domeniile financiar, energetic şi al apărării, precum şi bunurile cu dublă utilizare.
 
Acordul de încetare a focului de la Minsk, semnat în februarie, prevede măsuri progresive până la sfârşitul anului pentru a pune capăt conflictului dintre separatiştii proruşi şi Kiev, care s-a soldat cu peste 6.400 de morţi.
 
Dacă acordul este respectat în linii mari, el nu a împiedicat luptele sporadice soldate cu victime şi o nouă intensificare a violenţelor la începutul lui iulie.
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările