Ucraina interzice intrarea pe teritoriul său a bărbaţilor ruşi cu vârsta între 16 şi 60 de ani

Ucraina interzice intrarea pe teritoriul său a bărbaţilor ruşi cu vârsta între 16 şi 60 de ani

Frontiera dintre Ucraina şi Transnistria

Compania aeriană rusă Aeroflot a anunţat joi că a primit un „aviz oficial" din partea Guvernului ucrainean interzicând intrarea pe teritoriul acestei ţări tuturor bărbaţilor ruşi cu vârste cuprinse între 16 şi 60 de ani, relatează AFP.

Ştiri pe aceeaşi temă

„Conform unui aviz oficial primit de către companie, toţi cetăţenii ruşi se sex masculin, cu vârsta între 16 şi 60 de ani, au interdicţia de a intra în Ucraina", a anunţat Aeroflot, principala companie aeriană rusă.

Sunt vizaţi de interdicţia intrării pe teritoriul ucrainean şi bărbaţii ucraineni cu vârsta cuprinsă între 16 şi 60 de ani, dar şi femeile cu vârsta cuprinsă între 20 şi 35 de ani, „domiciliaţi pe teritoriul Republicii autonome Crimeea şi oraşului Sevastopol", a semnalat compania aeriană.

„În cadrul operaţiunii antiteroriste (...) Ucraina ia măsuri pentru a limita accesul pe teritoriul său a persoanelor indezirabile", a confirmat pentru AFP Serghei Astahov, un purtător de cuvânt al poliţiei ucrainene de frontieră.

Aeroflot recomandă pasagerilor vizaţi de noile măsuri „să se abţină temporar să călătorească în Ucraina".

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: