Timmermans: Ritmul luptei anticorupţie nu trebuie încetinit în România. Kovesi este un procuror excelent

Timmermans: Ritmul luptei anticorupţie nu trebuie încetinit în România. Kovesi este un procuror excelent

FOTO INQUAM PHOTOS/OCTAV GANEA

Prim-vicepreşedintele Comisiei Europene Frans Timmermans afirmă că ritmul luptei anticorupţie nu trebuie încetinit în România şi o elogiază pe fosta şefă DNA Laura Codruţa Kovesi, despre care afirmă că este un procuror excelent.

Ştiri pe aceeaşi temă

"Ritmul luptei anticorupţie nu trebuie încetinit în România. Nu poate exista amnistie pentru politicienii corupţi care au fost condamnaţi de instanţe. Am fost chiar brutal cu românii pe această temă şi voi continua să fiu ferm pe acest subiect. Din experienţa mea, în ceea ce priveşte lupta anticorupţie, domnişoara Kovesi a făcut o treabă foarte bună, aşa că este un foarte bun procuror. Pot să mărturisesc că am văzut-o la lucru şi cred că este un procuror excelent. A făcut o muncă foarte curajoasă în România", a declarat Timmermans, conform unei înregistrări difuzate pe contul de Twitter al Euronews.
 
Kovesi este situată pe prima poziţie pe lista scurtă a candidaţilor pentru postul de procuror-şef european. Ea urmează să fie audiată în Comisia de Libertăţi Civile şi Justiţie a Parlamentului European în 26 februarie. Cuvântul final îl vor avea Consiliul şi Parlamentul European, de comun acord.
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: