Sute de persoane evacuate în Spania, în urma unui incendiu devastator

Sute de persoane evacuate în Spania, în urma unui incendiu devastator

Incendii de pădure in Spania FOTO The Guardian

Aproximativ 300 de persoane au fost evacuate, iar 200 de pompieri se luptă cu un incendiu de proporţii izbucnit într-un parc natural din nord-vestul Spaniei, în timp ce riscul de incendii rămâne „extrem" în vestul ţării, relatează AFP.

Ştiri pe aceeaşi temă

Peste 200 de pompieri luptau vineri la sol şi pe cale aeriană împotriva unui „incendiu important" care afecta împrejurimile satului Villardiegua de la Ribera, la frontiera cu Portugalia, a declarat pentru AFP o purtătoare de cuvânt a unui dispozitiv de luptă împotriva incendiilor din cadrul Guvernului regional al comunităţii autonome Castilla y León (nord-vest).

„Aproximativ 300 de persoane au fost evacuate", a precizat ea, adăugând că incendiul, care a izbucnit joi după-amiaza, a afectat parţial parcul natural Los Arribes del Duero.

„Pericolul pentru locuitori a scăzut net" vineri, a anunţat purtătoare de cuvânt. "Tocmai calculăm suprafaţa afectată", a adăugat ea.

Serviciul spaniol de meteorologie Aemet a clasat o parte a vestului Spaniei, inclusiv provinciile Galicia, Castilla y León, Castilia-La Mancha, Extremadura şi Andaluzia în categoria de „risc extrem" de incendii.

Pe de altă parte, pompierii au reuşit să controleze joi incendiul izbucnit în apropierea unei zone rezidenţiale de la Tres Cantos, un oraş de la periferia Madridului, care a provocat un nor gros de fum şi în care a fost distrusă o maşină, potrivit serviciilor de intervenţie. Cele 40 de persoane evacuate s-au putut întoarce acasă.

După ce a distrus 480 de hectare şi a condus la evacuarea a aproximativ 200 de persoane, incendiul izbucnit marţi pe insula turistică Mallorca a fost controlat joi, potrivit Guvernului regional din Baleare, toţi locuitorii putând reveni la domiciliu.

Incendiile de vegetaţie sunt foarte frecvente vara în Spania, fiind adesea favorizate de rafale de vânt, în condiţiile unui sol şi vegetaţii uscate.

Până în prezent, după o iarnă ploioasă, incendiile au fost mai puţin numeroase în comparaţie cu vara lui 2012, un an deosebit de devastator. În perioada 1 ianuarie-21 iulie 2013 au ars 13.335 de hectare de vegetaţie, potrivit Ministerului Agriculturii, în comparaţie cu 147.854 de hectare în aceeaşi perioadă a anului trecut.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: