Zeci de ţigani s-au stabilit pe o stradă exclusivistă din Londra: Am venit din România ca să ne ajute Regina!

Zeci de ţigani s-au stabilit pe o stradă exclusivistă din Londra: Am venit din România ca să ne ajute Regina!

Romii şi-au instalat tabere în mai multe capitale europene FOTO Reuters

Un grup de 30 de romi români s-a instalat pe o stradă exclusivistă din Londra, tabăra lor precară contrastând puternic cu împrejurimile şi nemulţumind populaţia locală, relatează „Daily Mail” în ediţia electronică.

Ştiri pe aceeaşi temă

„Regina ajută şi îşi protejează poporul", afirmă Vasile, în vârstă de 52 de ani, unul dintre cei aproximativ 30 de români care dorm într-o zonă verde de pe o stradă exclusivistă din Londra. "Regina are grijă de poporul ei - toată lumea ştie acest lucru. De aceea venim din România, ca să ne ajute şi pe noi", adaugă el.

Tabăra amplasată ilegal cu pilote murdare şi valize uzate contrastează puternic cu maşinile luxoase expuse în apropiere şi terasele îngrijite.

"Vrem să găsim de muncă. Nu am venit aici pentru a comite infracţiuni sau a cerşi", spune Vasile. Dar tot ce fac toată ziua este să caute prin gunoaie după mâncare, adaugă cotidianul britanic.

"Sperăm că cineva in Guvern va interveni şi ne va oferi de muncă şi adăpost, undeva unde să locuim", continuă el.

În pofida dezminţirilor sale, unii dintre aceşti români ar cerşi pe străzile din West End. Ei ar avea legătură şi cu bandele de hoţi de buzunare, precum şi cu înşelarea bătrânilor.

"Există un aflux de astfel de români în fiecare an şi este o sursă de frustrare totală. Guvernul trebuie să facă mai mult", afirmă Philippa Roe, lider al consiliului din Westminster City.

"Cred că suntem deosebit de vulnerabili şi că Marea Britanie este o ţintă mai uşor de atins decât alte ţări. Există şi un fel de intimidare cu cerşitul agresiv", adaugă ea. "Consiliul are nevoie de o sumă uriaşă de bani pentru a face faţă problemei şi nu avem aceşti bani. Locuitorii şi comunitatea de afaceri nu sunt deloc mulţumiţi", continuă ea.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: