Pensionarii din Bulgaria vor primi bani dacă se vaccinează împotriva COVID-19

Pensionarii din Bulgaria vor primi bani dacă se vaccinează împotriva COVID-19

Arhiva foto

Bulgaria este ţara cu cei mai puţini vaccinaţi din Uniunea Europeană. Doar 27% din populaţie a fost complet imunizată.

Ştiri pe aceeaşi temă

Kiril Petkov, premierul bulgariei, a anunţat ccă pensionarii care se vor vaccina împotriva COVID-19 vor primi în schimb bani. 
 
Astfel, fiecare pensionar va primi o plată unică de 75 de leva (43,40 dolari) în plus faţă de pensia lor în următoarele şase luni, atunci când se vaccinează cu prima sau a doua doză. Pensionarii care au primit deja trei vaccinuri vor fi, de asemenea, eligibili, transmite Digi24.
 
„Prioritatea guvernului nostru nu este ca un număr cât mai mare de oameni să moară din cauza COVID, ci să uşureze presiunea asupra spitalelor şi, în principal, să îi protejeze pe vârstnici, care sunt cei mai expuşi la risc", spune priemierul Bulgariei.
 
Petkov a declarat că speră ca noul stimulent să ajute ţara balcanică să vaccineze aproximativ 300.000 de bulgari cu vârsta de peste 65 de ani până la sfârşitul lunii ianuarie.
 
Bulgaria este cea mai puţin vaccinată ţară din cele 27 de state membre ale UE, doar 27% din populaţia adultă fiind complet inoculată. Ţara are cele mai mari rate de deces legate de COVID-19 din blocul comunitar.
 
 

Vă recomandăm şi: 

 
 
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările