Pandemia de COVID-19. Europa, sub asaltul variantei Delta

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Nmărul perosnelor infectate cu noul coronavirul cres/şte de la zi la zi în Europa
Nmărul perosnelor infectate cu noul coronavirul cres/şte de la zi la zi în Europa

Contagierile cu noul coronavirus au crescut uşor pentru a doua săptămână consecutiv, cu peste 2,6 milioane de cazuri de COVID-19 raportate, reprezentând o creştere cu 3% faţă de săptămâna anterioară, în timp ce numărul deceselor la nivel global continuă să scadă, a informat miercuri Organizaţia Mondială a Sănătăţii. Europa a înregistrat o creştere semnificativă cu 30% a numărului de contagieri şi cu 6% a cifrei morţilor.

Grecia. Numărul noilor cazuri de COVID-19 a crescut mai mult decât dublu marţi faţă de luni, după ce mai multe săptămâni de scădere a acestora au determinat autorităţile să elimine majoritatea restricţiilor antiepidemice. Creşterea, alimentată de noua variantă Delta, se înregistrează în special printre tineri. Dela a coronaviruslui, iulie 2021.

Spania. Regiunea Catalonia a decis marţi să reimpună restricţii sanitare pentru a limita creşterea „exponenţială” a cazurilor de COVID-19 înregistrate în ultimele zile, în special în rândul tinerilor. Discotecile şi alte locuri de divertisment nocturne în spaţii închise se vor închide de la sfârşitul acestei săptămâni şi va fi necesară prezentarea unui test antigen sau PCR negativ, sau a unui certificat de vaccinare, pentru participarea la evenimente în aer liber cu peste 500 de persoane, a anunţat purtătoarea de cuvânt a guvernului catalan, într-o conferinţă de presă. În afară de Catalonia, Navarra (nord) a anunţat impunerea de restricţii începând de miercuri, iar Andaluzia (sud) ar putea face acelaşi lucru.

Italia. Curba descendentă a contagierilor şi a deceselor ”s-a oprit” . Luni s-au raportat 480, cu 91 mai multe decât în săptămâna trecută, în timp ce numărul deceselor a fost 31, cu 3 mai multe decât lunea trecută. Varianta Delta, care reprezintă deja 22% din totalul cazurilor de coronavirus în Italia.

Olanda. Numărul cazurilor zilnice de COVID-19 a crescut cu 66% în ultimele şapte zile în Olanda, în prima săptămână după ridicarea restricţiilor antiepidemice şi încetarea purtării obligatorii a măştii în spaţiile interioare. Cele mai multe infectări se înregistrează în grupa de vârstă 10-29 de ani, cu un vârf în categoria 20-29 de ani.

Regatul Unit. S-a înregistrat cel mai mare număr de cazuri de covid-19 de la 29 ianuarie – 28.773 – şi cel mai mare bilanţ zilnic al morţilor din cauza covid-19 – 37 de decese – din ultimele 28 de zile, în urma unei campanii de depistare masivă, la 23 aprilie.

Rusia. Autorităţile au anunţat marţi că a înregistrat 737 de decese asociate COVID-19 în ultimele 24 de ore, stabilind un nou record de la începutul pandemiei în această ţară, afectată în prezent de răspândirea variantei Delta a noului coronavirus. Autorităţile ruse au confirmat marţi la nivel naţional alte 23.378 de cazuri de infectare, cel mai mare număr raportat de la jumătatea lunii ianuarie, când ţara ieşea din cel de-al doilea val al pandemiei.

Germania. Numărul cazurilor de coronavirus este din nou în creştere în, au informat , ieri, oficiali, în timp ce numărul deceselor cauzate de COVID-19 continuă să scadă constant. Potrivit Institutului Robert Koch (RKI), numărul de noi infectări înregistrat marţi a fost de 985, în timp ce cifra raportată în urmă cu o săptămână era de 808. RKI a anunţat că 48 de persoane au murit în ultimele 24 de ore, în comparaţie cu 56 în urmă cu o săptămână.

Franţa. Infectările cu varianta Delta a coronavirusului, înalt transmisibilă, reprezintă acum în jur de 40% dintre cazurile din Hexagon, a declarat ieri purtătorul de cuvânt al guvernului, Gabriel Attal, care a avertizat că un al patrulea val de epidemie ar putea lovi în curând ţara. Potrivit lui Attal, rata de creştere a infectărilor este mai ridicată în 11 regiuni din Franţa, în special la Paris. Guvernul francez va avea lunea viitoare o reuniune pentru a discuta situaţia epidemiei de COVID-19, în prezent fiind examinate toate scenariile posibile privind răspunsul la o resurgenţă a infectărilor. În acest context, oficialul  a reiterat că noile măsuri ar putea include obligativitatea cadrelor medicale de a se vaccina.

Polonia . Ţara riscă să se confrunte cu circa 15.000 de noi cazuri de COVID-19 pe zi dacă nu intensifică vaccinarea înaintea unui potenţial val patru al epidemiei în toamnă, a avertizat marţi ministrul polonez al sănătăţii, în contextul temerilor privind ritmul lent al vaccinării.

Între 28 iunie şi 4 iulie s-au înregistrat 54.000 de decese asociate COVID-19, în descreştere cu 7% faţă de săptămâna precedentă, cea mai scăzută cifră din octombrie 2020, potrivit raportului epidemiologic săptămânal al OMS.

Cu toate acestea, în toate regiunile cu excepţia Americii şi Asiei de Sud-Est au fost raportate mai multe decese decât în săptămâna anterioară, la fel ca şi o creştere a numărului de contagieri, mai puţin în America.

Europa a înregistrat o creştere semnificativă cu 30% a numărului de contagieri şi cu 6% a cifrei morţilor.

La rândul său, Orientul Mijlociu a înregistrat o creştere cu 11% a cifrei contagierilor şi cu 2% a deceselor.

Continentul african, unul dintre cele mai afectate în ultimul timp mai ales din cauza unei penurii de vaccinuri, a înregistrat o creştere cu 23% a numărului de decese de COVID-19 şi cu 15% a cifrei contagierilor comparativ cu săptămâna precedentă.

În ce priveşte ţările, numărul cel mai ridicat al contagierilor s-a înregistrat în ultima săptămână în Brazilia, urmată de India, Columbia, Indonezia şi Marea Britanie.

Variata Delta a coronavirusului, care suscită o mare îngrijorare OMS, a fost detectată în 9 ţări în ultima săptămână, fiind răspândită deja în peste o sută de ţări.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite