OMS: Noua tulpină de SARS-CoV-2 „nu este scăpată de sub control“

OMS: Noua tulpină de SARS-CoV-2 „nu este scăpată de sub control“

FOTO Profimedia

Noua tulpină de coronavirus descoperită în Marea Britanie, la transmitere mai ridicată, "nu este scăpată de sub control", a afirmat luni Organizaţia Mondială a Sănătăţii, care cere aplicarea măsurilor sanitare, scrie AFP.

Ştiri pe aceeaşi temă

"Am avut un R0 (rată de reproducere a virusului) mult mai ridicată decât 1,5 în diferite momente ale acestei pandemii şi am stăpânit-o. Această situaţie nu este, în acest sens, scăpată de sub control", a declarat responsabilul cu situaţiile de urgenţă la OMS, Michael Ryan, în conferinţa de presă. 
 
Noua variantă de virus, pe care cercetătorii britanici au numit-o “VUI - 202012/01”, include o mutaţie în regiunea genomului viral care codifică proteina cu ţepi. În teorie, aceasta ar putea avea ca rezultat răspândirea mai uşoară între oameni a Covid-19.
 
În prezent, nu există dovezi că varianta ar provoca infecţii severe cu Covid-19, sau că ar face vaccinurile mai puţin eficiente, au spus oamenii de ştiinţă.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările