O scurgere de petrol în Marea Mediterană provenită de la o rafinărie din Siria ameninţă să ajungă pe coasta cipriotă

O scurgere de petrol în Marea Mediterană provenită de la o rafinărie din Siria ameninţă să ajungă pe coasta cipriotă

Scurgerea de petrol din Siria văzută din satelit / FOTO Twitter Wim Zwijnenburg

Autorităţile din Cipru monitorizează o scurgere de petrol de la o termocentrală aflată pe coasta mediterană a Siriei care se apropie periculos de insulă.

Ştiri pe aceeaşi temă

Presa de stat siriană a anunţat săptămână trecută că a avut loc o scurgere de la termocentrala aflată în complexul Baniyas, un centru de rafinare a petrolului.
 
Imaginile din satelit arată cum scurgerea s-a întins iniţial în nord, de-a lungul coastei siriene, îndreptându-se apoi către Cipru. Modelele oamenilor de ştiinţă indică faptul că scurgerea de petrol ar putea ajunge marţi în preajma peninsulei Karpas din nordul Ciprului.
 
Premierul Ciprului de Nord a declarat că au fost luate toate măsurile necesare pentru a preveni orice posibile prejudicii, guvernul său primind sprijin din partea Turciei.
 
Guvernul cipriot a anunţat, la rândul său, că va oferi ajutor dacă va exista o cerere din partea autorităţilor de pe teritoriul separatist în acest sens.
 
 
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările