Muntenegru, o destinaţie de vacanţă viabilă pe timp de pandemie. Ţara nu a raportat în ultimele zile niciun caz nou de Covid-19. Ce alte state sunt #coronafree

Muntenegru, o destinaţie de vacanţă viabilă pe timp de pandemie. Ţara nu a raportat în ultimele zile niciun caz nou de Covid-19. Ce alte state sunt #coronafree

Podgoriţa, capitala micului stat balcanic de la Marea Adriatică Foto Shutterstock

„Muntenegru este pe cale să devină o destinaţie #CoronaFree!“, a notat duminică pe contul său de Twitter premierul muntenegrean Dusko Markovic. Guvernul de la Podgorica a anunţat recent că intenţionează să redeschidă sezonul turistic pe 1 iulie.

Ştiri pe aceeaşi temă

Premierul muntenegrean îşi promovează ţara ca destinaţie de vacanţă unde pandemia de coronavirus va fi în curând stăvilită şi anunţă că locuitorii acestei mici ţări de la Marea Adriatică se pregătesc pentru redeschiderea sezonului turistic în următoarele săptămâni, informează dpa.
 
"Muntenegru este pe cale să devină o destinaţie #CoronaFree!", a notat duminică pe contul său de Twitter premierul muntenegrean Dusko Markovic.
 
Guvernul de la Podgorica a anunţat recent că intenţionează să redeschidă sezonul turistic pe 1 iulie.
 
Se aşteaptă ca în principal turişti din ţările vecine precum Serbia şi Bosnia-Herţegovina să revină în Muntenegru.
 
Experţi au făcut propuneri pentru modul în care să fie implementate regulile de distanţare pe plaje şi în hoteluri.
 
Muntenegru nu a raportat în ultimele patru zile niciun nou caz de infectare cu SARS-COV-2, care cauzează boala COVID-19. Până duminică în Muntenegru, ţară cu o populaţie de circa 630.000 de locuitori, se înregistrau 324 de cazuri de contaminare şi 9 decese. Multă vreme, micul stat fost iugoslav, a fost ferit de temutul virus.  
 
Muntenegru este supranumită "Comoara de la Marea Adriatică". Un adevărat paradis cu golfuri pitoreşti, plaje superbe şi peisaje pe măsură, o destinaţie perfectă de vacanţă. Şi Albania ar fi o variantă. În Albania, au fost identificate doar 726 de persoane testate pozitiv. La fel ca în  Muntenegru, în ultima perioada Albania raportează 0 cazuri noi de infectare cu virusul covid-19.
 
Ţara este o bucată verde pe hartă, iar plajele retrase şi superbe au deschidere la Marea Adriatică sau Marea Ionică. Munţii spectaculoşi şi culorile mărilor impreună cu nisipul fin al plajelor te vor cuceri imediat, ca să nu mai vorbim de gastronomia excelentă. Şi în Cipru, numărul total al cazurilor de persoane infectate cu noul virus ajunge la 817 persoane. La fel ca primele două destinaţii, şi Cipru nu a mai raportat niciun caz de noi infectaţi în ultima perioadă.

 Bulgaria a raportat până acum 1348 de cazuri covid-19, iar în ultimele zile, a raportat 0 cazuri noi. Autorităţile din Grecia, au identificat până în acest moment, 2517 persoane testate pozitiv cu noul coronavirus. La fel ca toate celelalte destinaţii prezentate mai sus, şi Grecia raportează în ultima perioadă 0 cazuri de îmbolnăvire.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: