Muncitorii moldoveni vor avea aceleaşi drepturi cu cetăţenii UE

Parlamentul Republicii Moldova a ratificat Convenţia europeană cu privire la statutul juridic al lucrătorilor migranţi. Potrivit convenţiei respective, moldovenii aflaţi legal la muncă peste

Parlamentul Republicii Moldova a ratificat Convenţia europeană cu privire la statutul juridic al lucrătorilor migranţi. Potrivit convenţiei respective, moldovenii aflaţi legal la muncă peste hotare "se vor bucura de un tratament nu mai puţin favorabil din partea autorităţilor statului în care se află decât cel oferit cetăţenilor acestor ţări". Astfel, ei vor beneficia de un tratament echitabil în privinţa condiţiilor de muncă şi de trai, a salariului, transferului banilor, reîncadrării în muncă. Ei vor avea dreptul şi la protecţie conform legislaţiei în cazuri de accidente de muncă sau boli profesionale, totodată apare posibilitatea de reîntregire a familiei. Convenţia a fost deja ratificată de Franţa, Olanda, Norvegia, Portugalia, Spania, Suedia şi Turcia.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


Modifică Setările