Monarhia din Marea Britanie reînvie obiceiul tinerelor prezentate înaltei societăţi

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Tinerele au vârste cuprinse între 16 şi 20 de ani. FOTO: Getty Images
Tinerele au vârste cuprinse între 16 şi 20 de ani. FOTO: Getty Images

Elita din Marea Britanie a reînviat un obicei considerat nepotrivit în ultimii zeci de ani, în cadrul unui eveniment exclusivist desfăşurat pe o insulă din Dubai. Mai multe adolescente au fost introduse pentru prima dată în înalta societate a capetelor încoronate din toată lumea, deşi obiceiul a încetat să mai fie practicat din 1958, până când Prinţul Philip al Marii Britanii l-a caracterizat drept o „stupizenie afurisită”.

Cu ocazia Balului în onoarea Reginei Charlotte a Marii Britanii, patru fete aflate „la vârsta măritişului” au defilat prin faţa  reprezentanţilor elitei din  toată lumea, îmbrăcate în rochii elegante, albe, pentru a sugera puritatea şi inocenţa.

Însoţite de parteneri atent aleşi, fetele au şi-au etalat ţinuta feminină, eleganţa şi graţia în purtare. De asemenea, tinerele au trebuit să facă dovada învăţăturilor deprinse în cadrul Academiei Societăţii Londoneze, unde au fost instruite să respecte ceremoniale, protocoale şi bunele maniere, cum ar fi tăiatul biscuiţilor, băutul ceaiului şi strângerea corectă a mâinilor.

Balul, în cadrul căruia a fost organizată şi o licitaţie în scop caritabil şi mai multe discursuri ale participanţilor de vază, s-a desfăşurat pe Insula Regală, ţinut exclusivist şi privat, ce face pate din Insulele Lumii, arhipelag artificial la patru kilometri depărtare de coasta Dubaiului.

Tinerele au dansat cu însoţitorii lor

traditie Marea Britanie

La eveniment au participat 150 de membri ai caselor regale şi personalităţi din Europa şi Orientul Mijlociu, iar programul tinerelor avea rolul de a „duce mai departe tradiţiile britanice şi de a promova normele societăţii înalte”, potrivit anunţului postat pe pagina online a Academiei Societăţii Londoneze.

Invitaţii fac parte din pătura înaltă a societăţii

traditie Marea Britanie

Obiceiul de prezentare a fetelor din familiile bune celorlalţi membri ai aristocraţiei a încetat să mai fie practicat din 1958, deoarece membri casei regale britanice nu şi-au mai oferit susţinerea. Prinţul Philip, soţul reginei Elisabeta a II-a, a criticat obiceiul şi l-a numit „stupizenie afurisită”, în timp ce soţia lui a realizat că tradiţiile nu se conformau aspiraţiile la o societate modernă.

Fetele au fost învăţate regulile bunelor maniere

traditie Marea Britanie
Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite