Militarii ruşi recurg la gesturi extreme pentru a scăpa de războiul din Ucraina. Un comandant s-a împuşcat în picior pentru a putea pleca acasă

Militarii ruşi recurg la gesturi extreme pentru a scăpa de războiul din Ucraina. Un comandant s-a împuşcat în picior pentru a putea pleca acasă

FOTO: AFP

Direcţia de Informaţii a Ministerului Apărării din Ucraina a postat în weekend pe Facebook înregistrarea apelului telefonic înregistrat. În timpul convorbirii, soldatul de 20 de ani îi povesteşte mamei sale cum superiorul său s-a împuşcat singur, ca să meargă acasă.

Tânărul spune că nu îşi doreşte să fie în Ucraina, la fel ca şi mulţi dintre camarazii săi şi că războiul nu se va termina prea curând, potrivit Business Insider.

„Mamă, comandantul detaşamentului meu s-a împuşcat în picior ca să plece aici! Despre ce vorbim aici? Şi el a fost şi în Cecenia”, i-a spus soldatul mamei sale. 

Mama lui l-a întrebat apoi ce s-ar întâmpla dacă Occidentul va decide să invadeze Rusia: Cine va apăra atunci Rusia? Cine, spune-mi? Ne vor ucide pe toţi, va fi un al patrulea război mondial şi Rusia va pierde!”

„Ei bine, atunci poate că Putin se va gândi de două ori”, i-a răspuns soldatul, adăugându-i că „nu avem muniţie sau oameni, nu există nicio linie de comandă de la Moscova!”

„Nimeni nu a venit spre noi!”, a mărturisit tânărul, făcând referire că Rusia a fost cea care a invadat Ucraina. 

Mama a continuat să-l apere pe Putin şi a spus că acesta nu a invadat, ci că a mers în Doneţk şi Lugansk, regiunile separatiste susţinute de Kremlin, dar băiatul a negat totul. 

Mai multe surse spun că mulţi soldaţi ruşi nu doresc să lupte în Ucraina. Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski a spus încă de la începutul războiului că forţele ruse sunt „obosite” şi „demoralizate”. Săptămâna trecută, un soldat rus declarat pentru The Guardian că vrea să părăsească armata, pentru că nu are rost să lupte în Ucraina.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările