Manifestaţie pentru victimele accidentului din Bangladesh la magazinul Mango din Barcelona

Manifestaţie pentru victimele accidentului din Bangladesh la magazinul Mango din Barcelona

Protestatarii aveau o pancartă pe care scria „Death, precarity and fashion work“ FOTO Reuters

Cu mâinile pictate în roşu sângeriu, membri ai sindicatului spaniol UGT au manifestat marţi în faţa unui magazin Mango din Barcelona pentru a denunţa compania care a recunoscut că a comandat "eşantioane" de la Rana Plaza, un imobil de confecţii care s-a prăbuşit în Bangladesh, relateazã AFP.

Ştiri pe aceeaşi temă

Denunţând condiţiile atroce de muncã în care se aflau cei aproximativ 3.000 de muncitori textili angajaţi în imobilul care s-a prăbuşit în apropiere de Dacca, aceştia au desfăşurat o pancartă pe care era scris cu litere sângerii: "Death, precarity and fashion work" (Moarte, precaritate şi muncă în lumea modei).

Purtând tricouri stropite cu sânge fals, aceştia s-au întins pe un covor roşu, ca omagiu pentru victimele celei mai mari catastrofe industriale din istoria Bangladeshului.

Sute de supravieţuitori au blocat marţi un acces rutier central în Bangladesh pentru a reclama recuperarea salariilor şi compensaţii, în timp ce bilanţul prăbuşirii imobilului continuă să crească.

Majoritatea muncitorilor lucra pentru mărci occidentale de îmbrãcãminte, fiind plătiţi cu mai puţin de 30 de euro pe lună, un nivel de remunerare denunţat public de ONG-uri şi papa Francisc.

Bangladesh este al doilea exportator mondial de textile, după China. Această industrie ocupă peste 40 la sută din forţa de muncă a acestei ţări şi reprezintă 80 la sută din exporturile sale.

La 29 aprilie, grupul spaniol de îmbrăcăminte Mango a ţinut să precizeze că a comandat doar eşantioane societăţii Phantom, proprietarul unuia dintre atelierele de confecţii instalate în imobilul aflat acum în ruine din Savar, un oraş situat la 30 de kilometri nord-vest de capitala Dacca.

 


 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările