FOTO VIDEO Bangladesh: manifestaţii pentru blasfemie soldate cu peste 10 morţi şi zeci de răniţi

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Potrivit BBC News, până la 500.000 de islamişti au ieşit, duminică, pe străzile capitalei Dhaka FOTO Reuters
Potrivit BBC News, până la 500.000 de islamişti au ieşit, duminică, pe străzile capitalei Dhaka FOTO Reuters

Cel puţin zece persoane au fost ucise şi sute rănite duminică la Dhaka în ciocniri violente între forţele de ordine şi sute de mii de islamişti. Aceştia cereau o nouă lege în privinţa blasfemiei, a anunţat poliţia din capitala Bangladeshului.

Militanţi ai Hefajat-e-Islam au defilat pe cel puţin şase artere principale ale capitalei, în strigăte de „Dumnezeu este mare“ şi „ateii ar trebui spânzuraţi“, reuţind să blocheze traficul între Dhaka şi alte oraşe.

Potrivit poliţiei, cel puţin 200.000 de persoane au participat la manifestaţiile din centrul capitalei, unde au avut loc tatonări între mii de protestatari care au aruncat cu pietre şi forţele de securitate.

Inspectorul de poliţie Mozammel Haq a declarat că trei morţi au fost aduşi la Institutul medical din Dacca, unul într-o clinicã private, iar şase la spitalul Al Baraka.

„Toţi şase au răni prin împuşcare în zona capului“, a declarat, prin telefon, responsabilul administrativ al spitalului Al Baraka, potrivit Agerpres.

Poliţia a declarat că a folosit doar gloanţe de cauciuc în timpul ciocnirilor. Cu toate acestea, potrivit unor martori şi mass-media locale, sute de gloanţe reale au fost trase pentru a dispersa islamiştii dezlănţuiţi care au incendiat o secţie de poliţie, vehicule şi magazine.

Aceste violenţe s-au produs când ţara este în curs de revenire după cea mai mare tragedie industrială, care s-a soldat cu peste 600 de morţi în urma prăbuşirii unei clãdiri de ateliere de confecţii.

Susţinătorii grupului radical Hefajat-e-Islam, recent creat, cer pedeapsa cu moartea pentru toţi cei care calomniază islamul. În plus, ei vor să se pună capăt caracterului mixt al grupurilor de bărbaţi-femei.

Bangladesh: Ciocniri violente între forţele de ordine şi sute de mii de islamişti

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite