MAE: Şase cetăţeni români au rămas fără acte de identitate în urma incendiilor din Grecia

MAE: Şase cetăţeni români au rămas fără acte de identitate în urma incendiilor din Grecia

Foto EPA-EFE

Ministerul român al afacerilor Externe a anunţat că Ambasada României la Atena a eliberat titluri de călătorie unui grup de şapte persoane cu dublă cetăţenie, printre care şi cea română, ca urmare a faptului că actele de identitate le-au fost distruse în zona afectată de incendiu. Aceştia nu au necesitat asistenţă medicală şi au părăsit zona în siguranţă.

 
MAE precizează într-un comunicat că misiunea a întreprins demersuri inclusiv pe lângă comunitatea locală de români din zonele afectate de incendii pentru a verifica dacă există persoane care au nevoie de sprijin. 
 
Ambasada României la Atena continuă monitorizarea cu atenţie a evoluţiei evenimentelor produse pe teritoriul Greciei şi menţine permanent contactul cu Celula de Criză activată la nivelul MAE elen, fiind pregătită să acorde asistenţă consulară, în funcţie de solicitări.
 
 Conform datelor comunicate de autorităţile locale, până la momentul actual, nu sunt informaţii cu privire la existenţa unor cetăţeni români printre victimele incendiilor (persoane rănite sau declarate dispărute). 
 
Ministerul Afacerilor Externe recomandă cetăţenilor români să evite zona afectată de incendiile care au avut loc în ultimele zile. În acest sens, reamintim că MAE a transmis şi o atenţionare de călătorie pentru cetăţenii români care se află, tranzitează sau doresc să călătorească în Republica Elenă: http://www.mae.ro/node/46509
 
 MAE reaminteşte că cetăţenii români afectaţi pot solicita asistenţă consulară la următoarele numere de telefon ale Ambasadei României în Republica Elenă:+30 210 6728879, +30 210 6744544, apelurile fiind redirecţionate către Centrul de Contact şi Suport al Cetăţenilor Români din Străinătate (CCSCRS) şi preluate de către operatorii Call Center în regim de permanenţă sau la numărul de urgenţă al misiunii diplomatice: +30 697 8996222.
 
Bilanţul victimelor provocate de incendiile de vegetaţie care au făcut ravagii în apropiere de Atena a crescut la 80 de mor'i ;i aproape 200 de răniţi, alte zeci de persoane fiind date dispărute şi sunt căutate de echipele de intervenţie, informează Reuters.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările