Lanţ uman la graniţa germano-elveţiană în semn de protest faţă de măsurile anti-coronavirus

Lanţ uman la graniţa germano-elveţiană în semn de protest faţă de măsurile anti-coronavirus

FOTO AFP

Mii de opozanţi faţă de măsurile restrictive anti-coronavirus au format un lanţ uman, sâmbătă, pe malul Lacului Constance, la frontiera germano-elveţiană, relatează AFP.

Ştiri pe aceeaşi temă

Timp de aproape 30 de minute, manifestanţii s-au adunat, sub privirile poliţiei, pe malurile acestui lac situat între Germania, Elveţia şi Austria.

Lanţul uman s-a întins pe ambele părţi ale frontierei germano-elveţiene, care trece printr-un parc din zona oraşului Konstanz (sud-vestul Germaniei).

Numărul persoanelor prezente la eveniment a fost mult sub cel aşteptat. Poliţia a anunţat o mie de participanţi care s-au exprimat într-o situaţie „foarte calmă”, în timp ce organizatorii contau pe 15.000 de protestatari.

Această manifestaţie a avut loc la iniţiativa unor aşa-zişi „gânditori liberi”, o reuniune heteroclită de opozanţi ai măsurilor anti-COVID-19 care au organizat deja două manifestaţii la Berlin.

„Sunt convinsă că acest virus nu este pe atât de periculos pe cât se spune”, spune Esther, o participantă în vârstă de 55 de ani.

Aproape 35 de milioane de contaminări cu noul coronavirus au fost anunţate în întreaga lume, peste un milion de cazuri fiind fatale.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările