Guvernul spaniol a adoptat un proiect de lege controversat care ar urma să permită schimbarea sexului de la vârsta de 14 ani

Guvernul
spaniol a adoptat un proiect de lege controversat care ar urma să permită schimbarea sexului de la
vârsta de 14 ani

Paradă pro-LGTB la Madrid FOTO EPA-EFE

Guvernul spaniol a adoptat marţi o primă versiune a unui proiect de lege controversat, care autorizează adolescenţii, începând de la vârsta de 14 ani, să-şi schimbe genul, fără un diagnostic medical sau terapie hormonală, declară o sursă guvernamentală, relatează Reuters.

Ştiri pe aceeaşi temă

Textul prevede, în schimb, o autorizare din partea părinţilor în cazul minorilor cu vârsta cuprinse între 14 şi 16 ani.

El urmează să fie supus unei consultări publice, înainte să fie reexaminat de către Guvern şi să fie supus unui vot în Congresul Deputaţilor, Camera inferioară a Parlamentului spaniol.

Legislaţia spaniolă autorizează în prezent schimbarea genului, la starea civilă, doar după doi ani de terapie hormonală şi o evaluare psihologică a persoanelor care depun o cerere în acest sens.

Proiectul de lege al Guvernului socialist al lui Pedro Sanchez, care interzice totodată aşa-zisa terapie de conversie, provoacă polemică în Spania.

Activişti transsexuali consideră că proiectul nu merge destul de departe, în timp ce unele asociaţii feministe se opun textului în numele apărării femeilor.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările