Fostul şef al luptei antidrog din Franţa a fost inculpat pentru complicitate la trafic de stupefiante

Fostul şef al luptei antidrog din Franţa a fost inculpat pentru complicitate la trafic de stupefiante

François Thierry a fost luat în vizor din cauza metodelor controversate folosite în cazul găsirii traficanţilor de stupefiante FOTO AFP

Fostul şef al agenţiei antidrog din Franţa, François Thierry, a fost inculpat pentru complicitate la trafic de stupefiante, relatează presa franceză.

Ştiri pe aceeaşi temă

Fostul şef al luptei antidrog din Franţa a intrat în vizorul justiţiei din cauza metodelor controversate folosite pentru a găsi traficanţii de stupefiante.

François Thierry este suspectat că a favorizat intrarea de droguri în Franţa prin intermediul relaţiilor sale cu un important denunţător al Oficiului central pentru combaterea traficului ilicit de stupefiante (Ocrtis), transmite agenţia France-Presse, preluată de presa franceză.

Investigaţia în cazul său a pornit de la o captură record de peste 7 tone de canabis în octombrie 2015, în arondismentul XVI al Parisului.

Ancheta legată de captura de 7 tone de canabis a fost încredinţată Ocrtis, dar la scurt timp Parchetul din Paris a preluat acest caz, după ce s-a descoperit că livrarea de droguri din Maroc făcea parte dintr-o operaţiune secretă al agenţiei antidrog pentru a se infiltra în reţeaua de traficanţi, cu ajutorul denunţătorului.

Poliţistul a fost inculpat pentru „complicitate la deţinerea, transportul, achiziţia de stupefiante şi complicitate la exportul de stupefiante în bandă organizată“, a precizat o sursă apropiată acestui dosar.

Anchetatorii suspectează că fostul şef al Ocrtis nu a oferit informaţii complete autorităţilor despre această operaţiune şi nici despre rolul jucat de denunţător. Inculpatul a contestat aceste bănuieli.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: