COVID-19. Agenţia Europeană a Medicamentului a aprobat vaccinul alianţei britanice AstraZeneca/Oxford

COVID-19. Agenţia Europeană a Medicamentului a aprobat vaccinul alianţei britanice AstraZeneca/Oxford

Vaccinul AstraZeneca FOTO EPA-EFE

Agenţia Europeană a Medicamentului (EMA) a aprobat vineri folosirea vaccinului împotriva covid-19 al alianţei britanice AstraZeneca/Oxford pentru persoane în vârstă de peste 18 ani, relatează BBC News.

Ştiri pe aceeaşi temă

EMA autorizează vaccinul în contextul în care laboratorul britanic se află în centrul unor tensiuni puternice.

Comisia Europeană (CE) a publicat vineri online contractul pe care l-a semnat anul trecut cu laboratorul britanic AstraZeneca, prin care precomanda vaccin împotriva covid-19, în care a cenzurat părţi întregi - din motive de confidenţialitate -, sporind astfel presiuni asupra grupului, din cauza unei importante întârzieri în livrarea vaccinului.

AstraZeneca a anunţat săptămâna trecută că va livra doar un sfert din vaccinul comandat de Bruxelles, din cauza unor probleme în instalaţiile sale de producţie de pe teritoriul Uniunii.

Preşedinta CE Ursula von der Leyen a declarat vineri, la un post german de radio, că acest contract, semnat în august, priveşte „comenzi obligatorii” şi cere explicaţii.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările