Un cardinal britanic îşi recunoaşte comportamentul sexual „nepotrivit” şi-şi cere scuze în mod public

Un cardinal britanic îşi recunoaşte comportamentul sexual „nepotrivit” şi-şi cere scuze în mod public

Liderul Bisericii Catolice din Scoţia, Keith O'Brien, şi-a anunţat retragerea din Biserică.

Cardinalul britanic Keith O'Brien, acuzat de comportament nepotrivit faţă de alţi preoţi, a admis duminică că deprinderile sale în ce priveşte viaţa sexuală sunt uneori sub nivelul propriilor aşteptări, informează postul de televiziune din Marea Britanie BBC.

Ştiri pe aceeaşi temă

În declaraţie, înaltul prelat şi-a cerut iertare pentru scandalul care l-a atras şi a cerut iertare celor pe care ar fi putut să-i ofenseze. De asemenea, O.Brien şi-a cerut scuze faţă de Biserica Catolică şi oamenilor din Scoţia.

Cardinalul a demisionat săptămâna trecută după ce trei preoţi şi un fost preot l-au acuzat de comportament nepotrivit faţă de alţi clerici.

O'Brien şi-a motivat respingerea iniţială a acuzaţiilor, fiind determinat să recurgă la metoda aceasta din cauza anonimităţii şi a ambiguităţii acuzaţiilor. Însă preotul catolic a continuat şi a recunoscut că doreşte să profite de situaţia care s-a creat şi să recunoască deprinderile care nu-i aduc laudă. 

Au fost perioade  în care comportamentul meu sexual s-a aflat sub standardele aşteptate de la mine în calitate de preot, arhiepiscop şi cardinal.

Cardinalul a adăugat că se va retrage din rândul clericilor şi că va intra la pensie. De asemenea, a sigurat că nu va mai îndeplini niciun rol în viaţa publică a Bisericii Catolice din Scoţia.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările