Captură de cocaină ascunsă în prezervative, cu destinaţia Vatican

Captură de cocaină ascunsă în prezervative, cu destinaţia Vatican

Biserica San Pietro din Vatican. FOTO Reuters

Vameşii germani au descoperit recent un transport de cocaină care trebuia să ajungă la Vatican. Cele 340 de grame fiind ascunse în mai multe prezervative. În cazul în care ar fi ajuns pe străzile Sfântului Scaun, marfa scandaloasă s-ar fi vândut cu zeci de mii de euro, spun specialiştii.

Ştiri pe aceeaşi temă

Autorităţile vamale de la aeroportul internaţional din Leipzig au descoperit 340 de grame de cocaină ascunse în 14 prezervative. Acestea erau la rândul lor împachetate într-un colet care făcea parte dintr-un transport de perne de provenienţă sud-americană.

Pachetul cu droguri avea adresa oficiului poştal din Vatican, capitala mondială a catolicismului, potrivit raportului întocmit de autorităţile vamale, preluat de cotidianul britanic „The Telegraph”. Mai departe, oricare dintre cetăţenii statului liliputan ar fi putut intra în oficiu şi ar fi putut ridica pachetul, însă nimeni nu l-a revendicat.

Autorităţile au precizat că drogurile ar fi putut aduce zeci de mii de euro traficanţilor, dacă ar fi ajuns în cele din urmă în mâinile infractorilor.

Raportul vameşilor a fost confirmat de purtătorul de cuvânt al Ministerului Finanţelor de la Berlin, iar Sfântul Scaun a dezvăluit ulterior că poliţia Vaticanului a cooperat cu poliţia germană pentru a-i identifica pe traficaţi.

Ancheta este în desfăşurare, a precizat Federico Lombardi, purtătorul de cuvânt al Vaticanului.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările