Britanicii avertizează că oraşe întregi vor fi rase de pe faţa pământului în încercarea ruşilor de a cuceri regiunea Doneţk

Britanicii avertizează că oraşe întregi vor fi rase de pe faţa pământului în încercarea ruşilor de a cuceri regiunea Doneţk

FOTO Arhivă / EPA-EFE

În analiza războiului făcută de Marea Britanie, Ministerul Apărării transmite că luptele din regiunea Doneţk vor continua şi că ruşii se vor concentra pe cucerirea zonei, iar multe oraşe vor fi distruse de atacuri.

Ştiri pe aceeaşi temă

De asemenea, în raport se precizează că ocuparea relativ rapidă de către Rusia a oraşului Lisiciansk a permis forţelor sale să-şi extindă controlul pe aproape tot teritoriul regiunii estice Lugansk şi să revendice progrese substanţiale faţă de obiectivul politic pe care propaganda Moscovei l-a declarat odată cu declanşarea „operaţiunii militare speciale” din Ucraina: aşa-zisa „eliberare” a Donbasului.

Raportul arată că ruşii au realizat cel mai probabil o coordonare eficientă a cel puţin două grupuri de forţă gruparea centrală probabil comandată de generalul-colonel Alexandr Lapin şi gruparea de sud, care se află probabil sub comanda generalului recent numit Serghei Surovikin.

Ministerul britanic al Apărării a precizat ţi că forţele ucrainene s-au retras cel mai probabil în mare măsură în ordine şi că există posibilitatea ca acestea să se întoarcă acum la o linie a frontului mai uşor de apărat.

În raport se mai subliniază că bătălia pentru Donbas a fost caracterizată de avans lent şi de angajarea masivă a artileriei de către Rusia, distrugând oraşe întregi.

Evaluarea britanicilor arată şi că lupta pentru Donbas a fost una de uzură şi că în următoarele săptămâni ar putea rămâne la fel.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările