Belarusul ameninţă Polonia: În caz de conflict, teritoriul polonez va fi obiectivul nostru principal. Este o provocare şi o ameninţare militară clară

Belarusul ameninţă Polonia: În caz de conflict, teritoriul polonez va fi obiectivul nostru principal. Este o provocare şi o ameninţare militară clară

FOTO Shutterstock

Belarusul ameninţă Polonia cu războiul şi spune că această ţară va fi primul său obiectiv militar, în cazul în care „va fi atacat” şi „va răspunde” cu lovituri asupra infrastructurii de război şi a posturilor de comandă ale Poloniei, a declarat adjunctul şefului armatei bieloruse Ruslan Kosighin.

Ştiri pe aceeaşi temă

„În cazul declanşării unui conflict, teritoriul Poloniei şi infrastructura sa militară se transformă în obiectivul principal”, a ameninţat Kosighin, citat de agenţia oficială Belta, conform Agerpres.

Militarul bielorus spune că Belarusul îşi va concentra răspunsul asupra „centrelor de luare a deciziilor, sistemelor de control, centrelor de amplasare a sistemelor de apărare antiaeriene, arsenalelor şi bazelor, dar şi altor obiective economice importante”.

„Suntem pregătiţi pentru diverse evoluţii ale situaţiei. Nu am dori să avem de-a face cu un scenariu militar, însă în Occident trebuie să se înţeleagă foarte clar că răspunsul nostru în faţa oricărei provocări armate va fi, fără echivoc, adecvat şi ferm”, a adăugat oficialul belarus.

Kosighin a insistat că Belarusul acordă o atenţie specială amplasării sistemelor de apărare antiaeriană americane în regiunea europeană şi îndeosebi în Polonia, situaţia fiind văzută ca  „o provocare şi o ameninţare militară”.

„Întreg ansamblul de pregătiri militare ale Occidentului, inclusiv pe teritoriul Poloniei, este o dovadă a activităţii planificate de Washington şi Bruxelles care, sub pretextul îngrădirii ameninţărilor dinspre est (...) creează grupuri militare pentru posibila lor folosire în această direcţie”, a susţinut el.

Militarul bielorus a concluzionat că, „în fond, este vorba despre pregătiri pentru a realiza operaţiuni militare în direcţia est”.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările