Bacteria E. Coli continuă să se răspândească în Europa: 40 de cazuri în Suedia, 330 în Germania

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Bacteria E.coli enterohemoragică se extinde şi în alte ţări din nordul Europei, experţii estimând o înrăutăţire a situaţiei în zilele următoare, în contextul în care în Germania au murit deja 14 persoane, iar aproximativ 330 au fost contaminate.

"Sperăm că numărul de cazuri să scadă, dar ne este teamă că situaţia se va înrăutăţi", a declarat Oliver Grieve, purtătorul de cuvânt al Centrului Medical Universitar Schleswig-Holstein, din nordul Germaniei, unde mulţi dintre cei afectaţi sunt trataţi.

Sursa bacteriei periculoase rămâne necunoscută, deşi cele mai multe decese au avut loc în Germania. E. coli, prescurtarea denumirii ştiinţifice a bacteriei Escherichia coli, a fost identificată în castraveţii importaţi din Spania, dar este neclar dacă aceştia au fost contaminaţi acolo, în timpul transportului sau în Germania.

Numărul suedezilor contaminaţi cu bacteria E.coli a crescut la 39, iar 15 cazuri prezintă complicaţii grave. Toate persoanele contaminate în Suedia au călătorit în nordul Germaniei, partea cea mai afectată a ţării. Un număr mai mic de persoane contaminate, care au vizitat, de asemenea, Germania, a fost înregistrat şi în Marea Britanie, Danemarca, Franţa şi Olanda,  potrivit The Guardian.

Guvernul german a identificat patogenul ca fiind un sindrom hemolitic-uremic, o complicaţie gravă a unui tip de E. Coli, care se manifestă prin diaree hemoragică şi crampe la stomac şi poate conduce la disfuncţii renale severe. Sindromul hemolitic-uremic afectează sângele, rinichii şi, în cazuri severe, sistemul nervos şi poate fi deosebit de grav în cazul copiilor şi persoanelor în vârstă.

Autorităţile germane i-au avertizat pe consumatori să evite consumul de castraveti, roşii şi salată verde şi chiar au dispus scoaterea anumitor produse de pe raftul magazinelor.

Agenţia de siguranţă alimentară a ordonat retragerea castraveţilor, a roşiilor şi a vinetelor organice furnizate de un producător spaniol considerat a fi sursa focarului.

Citiţi şi:

Castraveţii ucigaşi atacă Europa

Bacteria ucigaşă din Germania se răspândeşte în Europa. Sursa infecţiei: castraveţii din Spania

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite