Angela Merkel: Angajamentele privind obiectivul de cheltuieli în cadrul NATO trebuie îndeplinite

Angela Merkel: Angajamentele privind obiectivul de cheltuieli în cadrul NATO trebuie îndeplinite

Angela Merkel, cancelarul federal german Foto: EPA

Şefa Executivului de la Berlin, Angela Merkel, a declarat sâmbătă că Germania trebuie să-şi respecte angajamentele NATO cu privire la creşterea alocărilor bugetare pentru apărare până la 2% din produsul intern brut, transmite Reuters.

Ştiri pe aceeaşi temă

„Obligaţiile trebuie să fie îndeplinite şi de alţii în lume şi ni se va cere şi nouă, şi eu cred că ei au dreptate că Germania trebuie să-şi îndeplinească şi ea obligaţiile“, a declarat Angela Merkel în cadrul unui eveniment de campanie desfăşurat în circumscripţia ei din Stralsund (nord-estul Germaniei).
 
Germania se află sub o presiune tot mai puternică de la alegerea lui Donald Trump în funcţia de preşedinte al Statelor Unite pentru a satisface ţinta cheltuielilor de apărare în cadrul NATO, convenită la nivelul de 2% de către toate cele 28 de ţări membre ale Alianţei în 2014.
 
Noul lider al Casei Albe a insistat încă din timpul campaniei pentru prezidenţiale asupra faptului că statele membre NATO trebuie să-şi suplimenteze cheltuielile privind apărarea, sugerând chiar că în caz contrar SUA ar putea să nu le sară în ajutor în cazul unei agresiuni.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările