Alex Salmond va demisiona din funcţia de premier al Scoţiei

Alex Salmond va demisiona din funcţia de premier al Scoţiei

Alex Salmond, premierul scoţian, va demisiona FOTO AP

Alex Salmond se va retrage din funcţia de prim-ministru al Scoţiei, după ce scoţienii au respins separarea de Marea Britanie, anunţă BBC.

Ştiri pe aceeaşi temă


Premierul scoţian va demisiona din poziţia de lider a Partidului Naţional Scoţian (SNP) după ce tabăra de „NU“ a câştigat referendumul privind independenţa Scoţiei cu 2,001,926 de voturi, comparativ cu 1,617,989 pentru „DA“. Rezultatele au arătat că 55% au votat pentru rămânerea în Uniune, în timp ce doar 45% şi-au dorit independenţa.
 
„Pentru mine, ca lider, timpul s-a scurs, dar pentru Scoţia campania continuă şi visele nu vor muri niciodată“, mărturiseşte  Alex Salmond în cadrul unei conferinţe de presă.
 
„Sunt foarte mândru de campania dusă de «DA Scoţia», şi în special de cei peste 1,6 milioane de votanţi care s-au alăturat cauzei“, a declarat Salmond de la Bute House din Edinburgh, reşedinţa oficială a prim-ministrului.
 
Salmond a adăugat că „există candidaţi calificaţi şi foarte potriviţi pentru rolul de lider“, deşi actualul premier adjunct Nicola Sturgeon, de asemenea vicepreşedinte al SNP-ului, este văzut drept principal candidat, conchide BBC.
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările