Şeful statului major al armatei din Spania a demisionat în urma acuzaţiilor că a fost vaccinat înaintea grupurilor prioritate de oameni

Şeful statului major al armatei din Spania a demisionat în urma acuzaţiilor că a fost vaccinat înaintea grupurilor prioritate de oameni

Miguel Angel Villaroya FOTO News.ro

Şeful statului major al armatei din Spania, generalul Miguel Angel Villaroya, a demisionat în urma acuzaţiilor că a fost vaccinat înaintea unor grupuri prioritare de oameni, el fiind una dintre persoanele publice care au provocat indignare din cauza informaţiilor că nu şi-au aşteptat rândul, transmite Reuters.

Ştiri pe aceeaşi temă

Ministrul Apărării, Margarita Robles, i-a cerut generalului Villaroya explicaţii, după informaţiile apărute vineri în presă, că a fost vaccinat.

Într-un comunicat referitor la demisie, Ministerul Apărării a indicat, dar nu explicit, că Villaroya a fost vaccinat.

Generalul ”nu a intenţionat să profite de privilegii nejustificare, care au afectat imaginea forţelor armate şi au pus sub semnul întrebării onoarea de general”, potrivit comunicatului.

Villaroya ”a luat deciziile pe care le-a considerat corecte, dar care au afectat imaginea publică a forţelor armate”, mai arată comunicatul.

Generalul nu a putut fi contactat imediat pentru comentarii.

La începutul pandemiei, Villaroya a reprezentat armata la briefingurile de presă la care a vorbit despre  modul în care soldaţii fac curăţenie în cămine de bătrâni şi au grijă de rezidenţii vârstnici.

Numărul de cazuri de Covid-19 din Spania a crescut vineri cu 42.885, la 2.499.560. Au fost raportate 400 de morţi, totalul deceselor fiind de 55.441.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările