Un ministru japonez a prezentat scuze publice pentru că a întârziat trei minute la o întâlnire parlamentară

Un ministru
japonez a prezentat scuze publice pentru că a întârziat trei minute la o întâlnire parlamentară

Yoshitaka Sakurada FOTO AFP

Ministrul însărcinat cu organizarea Olimpiadei de la Tokio, Yoshitaka Sakurada, şi-a prezentat scuze în public, pentru că a întârziat trei minute la o întâlnire parlamentară, joi, potrivit BBC News.

Ştiri pe aceeaşi temă

Parlamentarii din opoziţie au spus că întârzierea a fost o dovadă de lipsă de respect faţă de cabinetul său şi au boicotat o întâlnire a comitetului pentru buget timp de cinci ore, în semn de protest.

Ei au fost extrem de critici la adresa lui Sakurada, după o serie de gafe ale sale.

Săptămâna trecută, el a declarat că se simte dezamăgit după ce înotătoarea Rikako Ikee a fost diagnosticată cu leucemie.
„Era o potenţială câştigătoare de aur (n.r. la Jocurile Olimpice de la Tokio, din 2020), o atletă pentru care aveam mari aşteptări. Sunt foarte dezamăgit,” a spus el. La scurt timp după declaraţie, ministrul a fost obligat să-şi ceară scuze, după ce a primit numeroase critici.

Anul trecut, Sakurada, care este şi un ministru care se ocupă de domeniul securităţii cibernetice, a spus că nu a folosit niciodată un computer, adăugând că şi-a delegat munca unor subordonaţi.

Opoziţia i-a cerut demisia în numeroase rânduri.
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: