VIDEO Un controversat primar filipinez a fost împuşcat mortal de un lunetist

VIDEO Un controversat
primar filipinez a fost împuşcat mortal de un lunetist

Antonio Halili FOTO CNN Filipine

Controversatul primar al oraşului filipinez Tanauan a fost ucis de un lunetist, conform şefului Poliţiei locale, informează CNN.

Ştiri pe aceeaşi temă

Primarul Antonio Halili, care şi-a căpătat notorietatea pentru că a organizat defilări ale oamenilor arestaţi pentru infracţiuni legate de droguri, a fost împuşcat o singură dată, în zona pieptului, de către un agresor necunoscut, a declarat un reprezentant al poliţiei pentru CNN.
 
Halili a fost împuşcat, luni, în timpul unei ceremonii ce avea loc în faţa Primăriei Tanauan, în jurul orei locale 8.00 şi a fost declarat decedat la Spitalul Reyes la mai puţin de o oră după atac.
 
Poliţia nu are suspecţi la acest moment, însă practicile primarului i-ar fi putut aduce o atenţie nedorită şi ar putea reprezenta un posibil motiv pentru acest asasinat.
 
Cei pe care primarul i-a expus în faimoasele sale parade şi-au mărturisit infracţiunile legate de stupefiante, însă nu erau puşi sub acuzare în mod formal, a mărturisit în 2016 primarul, pentru CNN.
 
Halili a venit la putere în contextul unei politici de zero toleranţă faţă de infracţiunile legate de droguri, dusă de preşedintele Rodrigo Duterte.

Asasinatul a fost suprins de o cameră, care a filmat şi momentele de panică de după împuşcături.
În film, Halili stă lângă câţiva oficiali ai Guvernului, în timp ce drapelul naţional este arborat şi se cântă imnul naţional.

Camera se orientează spre alt cadru, filmând un alt grup de persoane şi în acel moment se aude o singură împuşcătură, urmată de ţipete ale celor prezenţi. 

Un reprezentant al poliţiei a declarat că primarul a fost împuşcat de la o distanţă considerabilă, cel mai probabil fiind folosită o armă de mare putere.

Cei care îi asigurau paza primarului au răspuns cu focuri de armă, sporind panica celor ce asistau la eveniment, însă atacatorul a scăpat.

citeste totul despre: