Râu din Coreea de Sud, înroşit de sângele porcilor sacrificaţi

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Un râu din apropierea graniţei dintre Coreea de Sud şi Coreea de Nord s-a înroşit, ca urmare a contaminării cu sângele porcilor sacrificaţi de autorităţi. Statul asiatic se confruntă cu o gravă epidemie de pestă porcină.

Autorităţile din Coreea de Sud au exterminat, până acum, aproximatic 47,000 de porci într-o încercare disperată de a opri extinderea pestei porcine africane. Ploile masive care au pus stăpânirea în ultimul timp pe zona de la graniţa celor două state coreene au făcut sângele să curgă din locul în care erau depozitate cadavrele porcilorîntr-un râu tributar fluviului Imjin.

Autorităţile locale au negat posibilitatea că sângele să cauzeze răspândirea pestei porcine la alte animale aflate în situaţie de risc, explicând că porcii fuseseră dezinfectaţi înainte de a fi omorâţi. Mai mult, autorităţile au transmis că au fost luaţi paşi de urgenţă pentru a preveni orice poluare viitoare cu sânge a râurilor din zonele unde sunt îngropaţi porcii exterminaţi. Operaţiunea de omorâre a porcilor s-a desfăşurat în timpul sfârşitului de săptămână, dar o întârziere în producere de recipiente de plastic în care aceştia să fie îngropaţi a dus la amânare acestei proceduri.

O epidemie îngrijorătoare

Pesta porcină a fost recent descoperită în Coreea de Sud, iar mai multe voci arată cu degetul către Coreea de Nord atunci când vine vorba de identificarea cauzelor. Mai exact, pesta porcină ar fi ajuns pe teritoriul sud-coreean după ce mai mulţi porci au trecut graniţa puternic militarizată dintre cele două state. 

Forţele militare ale Coreei de Sud au fost autorizate să omoare toţi porcii mistreţi care încearcă să treacă graniţa, după ce mai multe informaţii arătau că statul nord-coreean a început să se confrunte cu această problemă în luna mai, iar autorităţile au luat mai multe măsuri pentru prevenirea migraţiei de noi porci din Coreea de Nord, inclusiv ridicare de noi garduri la graniţă. Cu toate măsurile de precauţie, primul caz de  pestă porcină din Coreea de Sud a fost semnalat pe 17 septembrie. 

Mare parte din continentul asiatic este afectat de epidemie, China, Vietnam şi Filipine văzând cele mai violente răspândiri ale virusului, Doar în China au fost exterminaţi, până acum, 1.2 milioane de porci.

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite